Chybu v této hádance našlo dle průzkumu jen 1 % studentů vysoké školy. Lidé s průměrným IQ téměř nemají šanci

Hádanka žena
Fotografie: Depor

Máte rádi výzvy, které otestují váš postřeh a schopnost vnímat i ty nejmenší detaily? Pak zkuste odhalit chybu na obrázku ženy u zrcadla.

Toto je jednoduchá, ale zároveň velmi záludná hádanka. Na první pohled se zdá, že na obrázku ženy pozorující se v zrcadle není nic neobvyklého, ale když se dobře zadíváte, najdete drobnou chybu, která mate i ty nejbystřejší. Tato hádanka se rychle rozšířila po internetu a mnoho uživatelů se pokusilo vyřešit tuto vizuální záhadu, ale pouze 2 % z nich to zvládlo ve stanoveném čase.

Je to rychlé, je to zábavné, a především – je to pořádná výzva

Abyste měli šanci uspět, musíte být extrémně soustředění a pozorní. Stačí jedna malá nesrovnalost a je tu řešení. Procházejte očima obraz pomalu, ale efektivně. Každý detail může hrát roli – pozorně sledujte každou část ženy, již na obrázku vidíte, i jejího odrazu v zrcadle. Zkuste hledat i na neobvyklých místech, protože chyba je často tam, kde byste ji vůbec nehledali.

Hádanka žena
Fotografie: Depor
Najděte odlišnou pohovku

Pokud do 7 sekund najdete odlišnou pohovku, jste chytřejší než 97 % národa. Nápověda a řešení zde

V této konkrétní hádance je problém zdánlivě banální, ale zároveň velmi záludný. Žena na obrázku se dívá do zrcadla a vypadá zcela obyčejně. Pokud vám 5 sekund uplynulo a vy stále tápete, nebojte se, nejste sami. 98 % lidí se s tímto úkolem také potýkalo a nepodařilo se jim chybu najít v časovém limitu.

Jaké je řešení hádanky

A teď k jádru věci: žena v odrazu zrcadla má na krku perlový náhrdelník, ale ve skutečnosti na sobě žádný šperk nemá, její krk žádnou ozdobu nenese. Tato malá nesrovnalost je klíčem k vyřešení celé hádanky. Vizuální nejednoznačnost mate mnoho lidí právě proto, že mozek automaticky předpokládá, že odraz v zrcadle přesně odpovídá realitě. Ale jakmile zjistíte, že tomu tak není, vše do sebe zapadne.

Hádanka žena
Fotografie: Depor

Virální výzvy, jakými jsou právě tyto vizuální hádanky, jsou skvělým zdrojem zábavy, ale zároveň i způsobem, jak se rychle zapojit do něčeho, co baví miliony lidí po celém světě. Tyto výzvy často testují různé schopnosti – od vizuálního vnímání až po logické myšlení, a díky tomu mají tak široký dosah. Na SvětěKreativity jsme také psali o hádance, v níž musíte najít skrytou kočku.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*