Inspekce našla v oblíbeném řetězci obchodů mouku plnou červů a dalšího hmyzu. Nekonzumujte ji

Fotografie: Depositphotos

Inspekce varuje před nebezpečnou potravinou v oblíbeném obchodě. Byla plná nechutných červů, a přesto si toho nikdo nevšímal.

V současné době se české obchody potýkají s jedním problémem za druhým. Státní zemědělská a potravinářská inspekce proto neustále provádí kontroly, během kterých odhaluje jejich nedostatky a varuje občany před možným nebezpečím. Naposledy dokonce musela být uzavřena část oblíbeného Kauflandu, neboť zde bylo nalezeno zcela nevyhovující zboží, informovala CNNPrimaNews. Týkalo se to často kupované mouky, která obsahovala živé červy a stopy po jejich působení.

Nechutnosti v oblíbeném Kauflandu

Kaufland si během posledních let získal v Česku velkou oblibu. Mnoho občanů tam dennodenně nakupuje s tím, že si domů odnáší čerstvé a kvalitní zboží. Jenže ne vždy tomu tak je – příkladem se toho stala prodejna v Praze 6 (Pod Paťankou 2743/1b, 160 00 Praha). Tam totiž inspektoři během kontroly odhalili nechutnosti v části mouky, která byla zamořena hmyzem a téměř všude se nacházely stopy po jeho působení.

Inspektoři dokonce odhalili, že některé potraviny obsahovaly živé červy a velké množství dalšího hmyzu, který se pohyboval mezi regály. Jako řešení proto zvolili dočasné uzavření části prodejny, tedy co se týká prostorů prodejní regálové plochy se sortimentem mouky, cukru, soli, luštěnin, sladidel a pekařských směsí. Zákaz vešel v platnost 18. 10. 2024 a trval dle serveru PotravinyNaPranýři po dobu dalších čtyř dnů.

Nebezpečnou bakterií prolezlé maso bylo nalezeno v oblíbeném českém supermarketu. Ihned ho vyhoďte

Regál s moukou v pražském Kauflandu byl plný červů, zjistila Potravinářská inspekce

Státní zemědělská a potravinářská…

Zveřejnil(a) Potraviny na pranýři dne Pondělí 21. října 2024

Kromě zmíněných červů byly přítomné také vlákna, kukly a létající hmyz, a to nejen v mouce, ale i na policích a podlaze. Taková nechutnost si žádala patřičné opatření a inspektoři po znovuotevření této části prodejny zavítali na další kontrolu. Nyní už by mělo být vše napraveno a zákazníci se tak nemusí bát, že se bude situace opakovat. Na webu SvětKreativity jsme také psali o velmi ostudném zlozvyku nakupujících v supermarketech.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*