Rady a tipy

Hladká mouka pomůže rozzářit špinavý dřez, umyvadlo i vanu

Hladká mouka je nezbytnou součástí kuchyňské výbavy každé šikovné a praktické hospodyňky. Díky ní můžeme péct lahodné pečivo, koláče a také jí zahušťujeme omáčky a polévky. Věděli jste však, že tuto levnou surovinu je vhodné použít i při úklidu domácnosti či při jiných praktických činnostech? Přesvědčíme vás, že to lze. Neváhejte a pusťte se do objevování nepoznaného. […]

Rady a tipy

Pozor na potraviny, které podporují vznik zánětů

Zánět je nepříjemné a závažné onemocnění. Existují potraviny, které mají protizánětlivé schopnosti a jeho vzniku zabraňují. Ovšem existují také potraviny, které naopak vznik zánětů podporují. Většinou se jedná o smažená jídla, nadbytek omega6 ve stravě, maso zvířat, které konzumují zrna, cukr, alkohol, vysoce rafinovaná mouka, transmastné tuky, mléko a některé mléčné výrobky, atd. […]

Tipy na cestování

Není mouka jako mouka! Aneb z čeho vlastně vaříme?

Ve své podstatě jsou všechny druhy mouky rozmělněná vnitřní část obilného zrna, někdy zrno celé. U nás se nejčastěji používá pšenice a pšeničná mouka je tak nejběžnějším typem, který se u nás prodává a používá. Pokud