Palačinky podle našich babiček. Zapomenutý recept, který vás ohromí

palačinky s tvarohem

Při pojmu babička máme tendenci si vybavovat paní se zástěrou, s plnou náručí buchet. Ty ale můžeme vyměnit také za palačinky.

A právě na jedny takové, které chutnají jako od babičky, máme recept. Překvapí vás nejen jejich chuť, ale také jednoduchost a rychlost jejich přípravy. Tajnou přísadou, která obyčejné palačinky z mouky a mléka obzvláštní, je tvaroh. Ten dodá takto jednoduchému pokrmu nejen jedinečnou konzistenci, ale i chuť. Přípravě palačinek se již nemusíte vyhýbat.

Suroviny, které budete potřebovat:

  • 500 ml mléka
  • 3 vejce
  • 250 g mouky
  • 150 ml vroucí vody
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 1,5 polévkové lžíce cukru
  • špetka soli

Suroviny na náplň do palačinek:

  • 400 g tvarohu
  • 1 vejce
  • 90 g cukru
  • 40 g másla

palačinky na talíři

Rychlá a snadná příprava lahodného pokrmu

V míse si nejprve smícháme vejce, cukr a sůl. Tuto směs rozšleháme metličkou a následně do ní postupně přilijeme mléko a prosetou mouku. Vznikne nám těsto, které postupně promícháme tak, aby v něm nebyly hrudky. Jakmile máme těsto promíchané, přilejeme k němu vroucí vodu a rostlinný olej. Takto připravenou směs necháme odstát.

palačinky alobal

Nejzásadnějším krokem v přípravě palačinek je jejich smažení

Na pánvi si rozehřejeme olej, ve kterém následně budeme jednotlivé palačinky smažit. Jakmile je máme hotové, pustíme se na přípravu lahodné náplně, která jim dodá tu pravou chuť. V míse postupně smícháme tvaroh s vajíčkem, cukrem a špetkou kukuřičného škrobu. Do takto připravené směsi přilejeme máslo, které jsme si rozpustili na sporáku.

Prozradil nový způsob, jak smažit palačinky. Nečekal, že udělá takovou senzaci! Krásně tenké a hotové během chviličky

palačinky tvaroh ovoce

K dosažené dokonalého výsledku je zapotřebí palačinky zapéct

Aby byl náš pokrm opravdu neodolatelný a mohl posloužit i jako večeře, připravené palačinky ještě zapečeme. Jednoduše každou palačinku namažeme připravenou směsí, srolujeme do válečků a rozpůlíme. Připravené palačinky potom poklademe na zapékací mísu, kterou jsme vymazaly máslem. Takto připravený pokrm přikryjeme alobalem a dáme do trouby, kde jej pečeme na 180 stupňů zhruba půl hodiny.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*