Palačinky s plátky jablek jsou ideální podzimní pochoutkou. Božský recept vám ušetří mnoho času i peněz

palačinky na pánvi

Palačinky jsou oblíbeným pokrmem, především u dětí. Tradičně se připravují jako placky s ovocnou náplní. Vyzkoušejte tento lahodný recept se zkaramelizovanými jablky.

Pokud máte rádi palačinky a často je připravujete, určitě si nenechte ujít tuto jejich netradiční variantu. Na každou palačinku položte pátek jablíčka a zasypte cukrem. Nadýchané palačinkové těsto s chutí zkaramelizovaného jablka, vás určitě nadchne. Jejich příprava však není o nic složitější, než těch klasických. Uvidíte, že je budete připravovat často.

Ingredience na přípravu palačinek s jablky

  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • lžička soli
  • 330 ml kefíru
  • 10 polévkových lžic hladké mouky
  • lžička jedlé sody
  • 5 jablek

Postup přípravy palačinek

Vejce vyšlehejte s cukrem a solí, dokud se krystalky nerozpustí. Přilijte kefír a vše vymíchejte dohladka. Přes sítko přisypte ke směsi hladkou mouku. Vše dobře promíchejte. Těsto by mělo být hustší konzistence, zhruba jako zakysaná smetana. Do těsta ještě přidejte lžičku jedlé sody, promíchejte a těsto přikryjte pokličkou nebo fólií. Nechte 10 minut odpočívat.

Nejjemnější koláč, který lze z jablek připravit: Ostatní dezerty se mohou jít rovnou zahrabat

postup přípravy jablečných palačinek

Jablíčka omyjte a nakrájejte je na plátky, přibližně 1 cm tlusté. Na pánvi rozehřejte olej. Lžčící naberte těsto a tvořte z něj menší palačinky. Na každou palačinku položte jeden plátek jablka. Pánev přikryjte poklicí a nechte chvíli smažit. Jakmile se okraje těsta zatáhnou, posypte každé jablíčko trochou cukru. Nyní palačinky opatrně otočte jablkem dolů.

Počkejte až cukr zkaramelizuje a těsto se upeče do zlatavé barvy. Hotové palačinky vyndejte z pánve a položte je na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby se nasál přebytečný tuk. Pokračujte smažením další várky. Tyto netradiční palačinky jsou lehce nakyslé a zároveň velmi sladké. Vyzkoušejte tuto osvěžující variantu, která na se na talíři dlouho neohřeje.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*