Hovězí játra obalovaná v kukuřičné mouce. Něco tak lahodného jste snad ještě ani nejedli

Hovězí játra patří k těm největším lahůdkám a když se obalí v kukuřičné mouce, vznikne pokrm, na který vám nebudou stačit slova.

Ceny masa bohužel strmě stoupají nahoru a proto může být pro někoho nepředstavitelné připravovat ho víckrát než jednou do týdne. Ale například taková játra zase tak předražená nejsou, ale bohužel všem nechutnají. Jakmile ale vyzkoušíte tento jednoduchý recept, potěšíte úplně každého, i toho, kdo moc játra nemusí. Tak to vyzkoušejte, protože to opravdu stojí za to.

Co budete potřebovat

Na přípravu tohoto pokrmu toho nebudete potřebovat moc. Nejdůležitější jsou samotná játra, protože ta mají specifickou chuť. Co dále budete potřebovat?

  • 1 kg hovězích jater
  • dle chuti sůl
  • 3 lžíce kukuřičné mouky
  • 30 g másla
  • 2 polévkové lžíce sody
  • 1 lžička provensálského koření
  • 400 g cibule

Je to opravdu moc dobré jídlo

Nejprve si játra pečlivě očistěte a poté omyjte. Nakrájejte je na přibližně stejně velké kousky a poté je přesuňte do hluboké misky. Na játra nasypte sodu a pořádně promíchejte. Dejte do ledničky a nechte v ní asi 1 hodinu. Po hodině játra vyndejte a opět je omyjte, aby na nich nebyla žádná soda. Osušte je papírovými utěrkami. V samostatném talíři si smíchejte kukuřičnou mouku se solí, provensálským kořením a černým pepřem.

Cibuli nakrájejte na tenké půlkroužky a smažte ji do měkka na másle. Přidejte sůl a pepř podle vaší chuti. Kousky jater postupně obalte ve směsi s kukuřičnou moukou a poté je smažte na slunečnicovém oleji pár minut z každé strany. No a hovězí játra v kukuřičném těstíčku jsou vlastně hotová. Toto jídlo můžete s klidem podávat k obědu například s chlebem a nebo s bramborami. Nakonec ještě posypte osmaženou cibulkou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]