Smíchám vejce s kefírem a během chvilky podávám na stůl výborný koláč. Tento recept mi poradila babička

Koláč z mouky a kefíru

Rychlou, ale zároveň originální snídani dokážete vykouzlit během několika minut ze surovin, které běžně máte v lednici. Během pár minut se na stole může nacházet kefírový koláč.

Když se řekne koláč, většina lidí si vybaví babičku se sladkou buchtou a hrnek čaje nebo kávy. Tak to ale nemusí být vždy, koláč se dá připravit i z velmi neobvyklé suroviny a dopřát si jej můžeme hned k snídani. I přesto, že je to surovina nezvyklá, není v domácnosti neznámá, naopak. Veškeré potřebné ingredience na tento pokrm má většina lidí v lednici.

Ingredience potřebné na kefírový koláč:

  • 2 středně velká vejce
  • 250 mililitrů kefíru
  • půl lžičky soli
  • polévková lžíce cukru
  • 100 gramů tvrdého sýra
  • 100 gramů klobásy
  • 450 gramů hladké mouky
  • prášek do pečiva
  • petržel

Kefírový koláč

Těsto na kefírový koláč je základ

Nejprve si do hluboké mísy rozklepneme vejce, které rozšleháme spolu se solí a cukrem. Směs šleháme tak dlouho, dokud se zrnka cukru uvnitř nerozpustí. Jakmile máme jednotnou hmotu vyšlehanou, do směsi opatrně nalijeme také kefír. Přidáme najemno nasekanou petržel a připravíme si struhadlo. Na něm nahrubo nastrouháme nejen sýr, ale také klobásy a vše přidáme do misky.

Buchta s kefírem

Kefír je tajnou ingrediencí této nadýchané zebrové buchty mojí babičky. Do 10 minut je na stole

Kefírový koláč

Kombinací vznikne lahodný pokrm

Do směsi, kterou jsme opět pečlivě promíchali, přisypeme mouku a prášek do pečiva. Připravíme si vál, na který těsto umístíme a propracujeme ho rukama. Pomocí válečku těsto rozválíme a to tak, aby nám vznikl kulatý koláč, který bude stejných rozměrů jako pánev. Ještě na válu si připravené těsto rozdělíme na 8 stejných kousků, jako bychom připravovali pizzu.

Kefírový koláč

Vše usmažíme na pánvičce a můžeme podávat

Takto připravený a na kousky nakrájený koláč přemístíme na pánev, kterou jsme předem potřeli vrstvou rostlinného oleje. I na povrch našeho koláče trochu oleje nakapeme,každý kousek koláče poté osmažíme dozlatova z obou stran. Jakmile máme hotovo, koláče z pánve sundáme a můžeme servírovat. Jedná se o velmi chutnou, ale zároveň rychle připravenou pochoutku, která se hodí k snídani nebo ke svačině.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*