Mini sekaná s paprikou a koprem

Chystáte pro svou rodinu, nebo přátele slavnostní oběd a dumáte nad tím, co jim dobrého připravit k jídlu? Inspirujte se tímto receptem. Mini sekaná s paprikou a koprem bude jídlem, které osloví každého strávníka, jenž k vám zavítá. Příprava pokrmu není nijak složitá. Během několika minut tak budete mít na stole dokonalou pochoutku!

Potřebné ingredience na mini sekanou

Obstarejte si následující suroviny:

– 800 gramů mletého masa (může být mix vepřového a hovězího)

– 1 červenou papriku

– 1 cibuli

– trochu čerstvého kopru

– 1 vajíčko

– 100 gramů zakysané smetany

– sůl a mletý pepř dle chuti

– 30 až 50 gramů másla

– ½ lžičky koření na mleté maso

– 80 až 100 gramů tvrdého sýra

Jak postupovat při přípravě mini sekané?

Do mixéru si vložte pepř, čerstvý kopr a cibuli. Pak ingredience rozmělněte najemno. V míse smíchejte mleté maso s touto směsí, přidejte vejce, zakysanou smetanu, jemně nasekanou a očištěnou červenou papriku, koření na mleté maso, případně i osolte a pomocí vařečky nebo ruky suroviny propojte. Z masové směsi tvořte několik mini sekaných a vyskládejte je na plech vystlaný pečícím papírem. Na jednotlivé porce poklaďte plátky másla a zasypejte strouhaným tvrdým sýrem.

Fáze pečení a servírování mini sekané

Pokrm v plechu přikryjte alobalem a dejte v další fázi péct do trouby na 40 až 45 minut při 180 stupních Celsia. V posledních pěti minutách sejměte alobal a dopékejte dozlatova. Sekanou podávejte teplou s vařenými brambory, nebo bramborovou kaší a kyselou okurkou. Hodit se bude k porci i čalamáda, nebo salátek z čerstvé zeleniny.

Sekaná se však dá jíst i studená s čerstvým pečivem, plnotučnou, či křemžskou hořčicí a kečupem. Vcelku snadno z jednotlivých plátků masa a chleba vytvoříte i chutnou svačinu do práce, nebo na rodinný výlet. A pokud je pro vás paprika příliš těžkou zeleninou, můžete ji v receptu klidně vynechat. Přejeme vám dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]