Nadýchaná dvoubarevná bábovka: Recept, který vám osladí život

Pokud vám pečení příliš nejde od ruky, ale rádi byste si sami doma připravili nějakou dobrotu, můžete vyzkoušet bábovku. Recept na ni je snadný a zabere vám minimum času. Ani do ingrediencí nebudete muset tolik investovat. Přesto vytvoříte dezert, který chutná snad každému.

Přísady, které budete potřebovat

  • Vejce – 3 ks
  • Sůl
  • Cukr – 200 g
  • Voda – 120 ml
  • Olej – 125 ml
  • Mouka – 250 g
  • Prášek do pečiva – 1 sáček
  • Škrob – 1 lžíce
  • Kakao – 3 lžíce
  • Voda – 3 lžíce

Snadný postup

Formu na pečení vymažte máslem a vysypejte moukou, aby se bábovka u pečení nepřichytila a šla snadno vyklopit. Díky tomu se také nestane, že by se bábovka spálila.

Vejce šlehejte asi pět minut se solí a cukrem ve vedlejší míse, až získáte nadýchaný sníh. Takový by se neměl překlopit ven z formy. Ještě před šleháním je nechte chvíli ležet v pokojové teplotě. Čím více směs našleháte, tím nadýchanější bábovka ve výsledku bude.

Do směsi poté přidejte vodu a olej a míchejte na nejmenší otáčky. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a škrobem. Směs míchejte na opravdu nízkou rychlost. Pokud je těsto příliš tekuté, přidejte o něco více mouky.

Polovinu těsta oddělte a smíchejte s kakaem tak, aby se vytvořila hnědá směs. Díky tomu pak budete mít ve výsledku dvoubarevnou bábovku.

Po jedné lžíci střídejte bílé a hnědé těsto a přidávejte je do formy. Tím vytvoříte nádherně strakatou bábovku.

Až budete mít celé směsi nalité do formy, předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte bábovku na 50-60 minut. Test můžete provést párátkem nebo špejlí. Když se těsto na dřevo nechytá, znamená to, že je bábovka hotová.

Jakmile ji rozříznete a budete servírovat, všimněte si, jak je nádherně dvoubarevná.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]