Udělejte rodině lahodná vepřová žebra v lepivé omáčce

Z nějakého důvodu si mnoho lidí myslí, že vynikající vepřová žebra mohou připravit pouze na grilu. Není to ale pravda a my vás o tom rádi přesvědčíme. Podělíme se s vámi dnes o recept na lahodná vepřová žebra v lepkavé omáčce, po kterých přestanete snít o tom, že vyrazíte ven. Toto úžasné maso si totiž můžete připravit i v pohodlí své kuchyně.

Co všechno si připravit?

Tento recept je tak jednoduchý, že je tomu těžké uvěřit. Na jeho přípravu navíc nepotřebujete nic zvláštního. Většinu (možná všechny) potřebné suroviny máte jistě doma, protože se z nich běžně věří. Podívejme se na to, z čeho uděláte rodině vynikající večeři nebo sváteční oběd. Uvidíte, že během toho stihnete vše, co potřebujete a ještě si pochutnáte. Na přípravu žeber a úžasné sladkokyselé omáčky si připravte:

  • vepřová žebra – 1 kg,
  • med – 1 polévková lžíce,
  • vinný ocet – 1 polévková lžíce,
  • pomerančový džus – 2 polévkové lžíce,
  • rajčatová pasta – 5 polévkových lžic,
  • sójová omáčka – 1 polévková lžíce,
  • worcesterová omáčka – 1 polévková lžíce,
  • mletý černý pepř – 1 lžička.

Příprava lahodného receptu

Nejprve předehřejte troubu na 200 stupňů. Mezitím opláchněte maso, osušte papírovými ručníky a nakrájejte na porce.

Plech vyložte alobalem a dejte žebra do trouby na 30 minut.

Zatímco se maso peče, připravte si omáčku z medu, octa, pepře, džusu, worcesterské omáčky, rajčatové pasty a sójové omáčky. Vyndejte maso z trouby a dejte ho do čisté misky.

Následně na ně nalijte omáčku. Předtím je nejlepší ji ochutnat a dochutit podle svého. Promíchejte maso s omáčkou a vraťte ho zpět na plech. Pečte dalších 15 minut při 180 stupních.

To je všechno. Ukázalo se, že jídlo je tak snadné připravit, že během toho můžete snadno připravit také přílohu nebo dělat jiné domácí práce.

Uložte si tento recept a vyzkoušejte ho. Váš partner bude zaručeně velmi rád a bude vám líbat ruce.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]