4 skvostné salsy, které váš chléb nebo bagetu dokonale ochutí

Ochucené pečivo se bude perfektně hodit jak k pečeným žebírkům, kuřecím křidýlkám, nebo jakémukoliv steaku či zeleninovému salátu. Představujeme vám 4 skvostné salsy (obsahující česnek), které váš bílý chléb, veku či bagetu povznesou na jinou úroveň.

Recept 1: Salsa s česnekem a petrželkou

Potřebovat na první salsu budete tyto ingredience:

  • 1 lžíci změklého másla
  • 1 lžíci majonézy
  • 1 až 2 stroužky česneku
  • 1 hrstku nasekané čerstvé petrželky
  • 1 špetku soli

Nejprve si oloupejte česnek a prolisujte ho do mísy. Pak k němu přidejte ostatní suroviny a pečlivě promíchejte. Nanášejte salsu na pokrájený chléb, nebo bagetu, přikryjte alobalem a zapékejte asi deset minut v předehřáté troubě. Poslední dvě minuty nechte dopékat pečivo bez hliníkové fólie.

Recept 2: Salsa se strouhanou mozzarellou a česnekem

Na tuto skvostnou salsu si obstarejte:

  • 6 stroužků česneku
  • 3 lžíce změklého másla
  • 1 ks nahrubo nastrouhané mozzarelly
  • čerstvou petržel dle chuti
  • sůl dle chuti

Loupaný a prolisovaný česnek promíchejte se změklým máslem, strouhanou mozzarellou, nasekanou čerstvou petrželkou a solí. Směs nanášejte na pokrájené pečivo dle libosti a zapékejte buď v troubě nebo na grilu. Podávejte teplé.

Recept 3: Tvarohová salsa s parmezánem

Tato jemná salsa učiní z vašeho pečiva naprostou pochoutku. Obstarejte si následující ingredience:

  • 200 gramů měkkého tvarohu
  • 150 gramů strouhané mozzarelly
  • 6 prolisovaných česnekových stroužků
  • 1 hrstku čerstvé petrželky (jemně nasekané)
  • 30 gramů změklého másla
  • 20 gramů strouhaného parmezánu
  • 1 špetku soli (nebo dle chuti)

Všechny ingredience pečlivě smíchejte v hlubší misce a salsu nebo spíš pomazánku dejte chladit do lednice asi na deset minut. Mezitím si rozpečte pokrájený bílý chléb či bagetku a následně ještě teplé pečivo pomažte lahodnou tvarohovou směsí.

Recept 4: Salsa s česnekem, parmezánem a jogurtem

A na poslední salsu s aromatickým česnekem potřebujete tyto suroviny:

  • 6 lisovaných česnekových stroužků
  • 25 gramů změklého másla
  • 2 lžíce majonézy
  • 50 gramů bílého hustého jogurtu
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 25 gramů strouhaného parmezánu
  • čerstvou petržel dle chuti
  • sůl a mletý pepř dle chuti

Z výše uvedených surovin umíchejte homogenní salsu a chlaďte ji v lednici alespoň půl hodiny. Poté potírejte na rozpečený bílý chléb, bagetku, nebo veku.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]