Rozdíl mezi domácí klobásou a klobásou z masokombinátu je obrovský. Ano, u té kupované může být krásnější tvar a barva. Přírodní produkt je však chutnější. Vždycky.
Je jasné, že ne vždy máte čas na vaření klobás. A maso také není zrovna levná surovina. Co si však v troubě uvařit slaninu, která bude po vytažení z trouby chutnat jako domácí klobása. Příprava bude trvat zhruba něco přes hodinu a zvládne ji opravdu každý. Stačí jen koupit slaninu pak postupovat podle našich doporučení.
Musíte vybrat kus s žilkami
Za účelem pečení je dobré vybrat kus slaniny s masovými žilkami. Vybrat byste měli takový kousek, který má ideální poměr masa a sádla. Pak už zbývá jen vybraný kousek slaniny namarinovat a upéct. Na marinádu budete potřebovat lžičku cukru, bobkový list, sůl, mletý pepř a čtyři stroužky česneku. Nejprve si připravte koření. Smíchejte cukr, sůl, pepř a rozdrobený bobkový list. Také si oloupejte připravené stroužky česneku.

Slanina se hodí na párty
Tento jednoduchý předkrm je dobrý jak teplý, tak studený. Můžete ho připravit těsně před příjezdem vašich hostů, mnohem lepší však bude, pokud ho naložíte večer. Čím déle bude totiž slanina naložená v koření, tím chutnější po upečení bude. Pokud se vám zdá, že pouze se solí a pepřem nebo slanina dostatečně chutná, můžete ke koření přidat například červenou papriku, případně uzenou papriku nebo koriandr.

