Šťavnatá SEKANÁ plněná šunkou a 2 druhý sýra ve slaninovém kabátku: TOP recept, který nikde jinde nenajdete. Oblíbená pochoutka mého manžela!

Mleté maso je oblíbenou surovinou v českých kuchyních. Jeho příprava je snadná a chutná také dětem, které jinak masu příliš neholdují. 

Dochází vám nápady a vy si lámete hlavu s tím, co připravit jako originální oběd dětem nebo manželovi nebo uvažujete, čím byste mohli překvapit svou návštěvu? Pak byste určitě měli vyzkoušet roládu z mletého masa ve slaninovém kabátku, která je velice snadná a zvládne ji i člověk vařením nepolíbený. Připravili jsme vám skvělý recept, díky kterému budete před svou rodinou a známými za hvězdu.

Budete potřebovat následující ingredience

  • 1 kg mletého masa
  • 100 g cibule
  • 3 g koření na maso (oblíbeného)
  • 3 g granulovaného česneku nebo dva stroužky čerstvého
  • 1 lžička soli
  • 50 g strouhanky
  • 100 g plátků šunky
  • 100 g plátků sýra
  • 150 g plátků slaniny

Způsob přípravy receptu

Maso a cibuli nakrájíme na kousky a ty pak propasírujeme mlýnkem na maso. Případně si můžete práci ulehčit a koupit si již mleté maso. Pak stačí přidat najemno nakrájenou cibuli. Vzniklou směs dáte do mísy a přidáte koření na maso, česnek, sůl, vejce. Vše pořádně promíchejte, aby se směs propojila a přidejte strouhanku.

Vezměte si potravinářskou folii, kterou si rozprostřete tak, abyste na ni mohli rozložit masovou směs. Vytvarujte obdélník o tloušťce asi 7-10 cm.

Na maso poté pokládejte plátky šunky a poté na ně stejně rozložte také plátky sýra. Následně maso zaviňte jako roládu a nechte na chvíli odpočinout v chladničce.

Mezitím, co bude roláda odpočívat si vezměte si zapékací místu, do které vyskládáte plátky slaniny. Roládu poté opatrně položte na připravenou peřinku ze slaniny a její konce zakryjeme dalším jedním plátkem slaniny.

Předehřejte si troubu na 200 stupňů Celsia a jakmile bude teplota dostatečná, vložte zapékací misku s roládou do trouby a pečte asi jednu hodinu. Po upečení roládu servírujte nakrájenou na plátky o šířce zhruba dvou centimetrů. Můžete podávat s jakoukoliv oblíbenou přílohou jako hlavní jídlo. Skvěle se k roládě hodí třeba bramborová kaše. Dá se ale konzumovat také zastudena. Přejeme Vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]