Nový exkluzivní recept na kebab s brambory 2v1: Šéfkuchař Zdeněk radí, jak levné kupované brambory proměnit ve fantazii na jazyku s pouhou slaninou a cibulkou

Ať už sháníte vhodný recept na občerstvení na piknik nebo byste rádi upekli něco na večeři, podívejte se na tento pokrm. Jedná se o brambory zabalené ve slanině, které si můžete udělat doma.

Vyrazte na večerní oslavu nebo firemní večírek s výborným občerstvením. Nemusíte trávit několik hodin u plotny, abyste druhé oslnili. Protože v jednoduchosti je krása, vyzkoušejte si snadný recept na brambory se slaninou, jež se hodí na téměř každou událost. Jedná se o pečení, při kterém vlastně i grilujete, ale nemusíte mít několik hodin předtím maso naložené.

Přichystejte si tyto suroviny

  • 2 kg slaniny
  • 2 ks cibule
  • sůl podle chuti
  • 10 ks brambor
  • semínka granátového jablka podle chuti
  • tymián podle chuti
  • 1 ks citron
  • slunečnicový olej
  • mletá sladká paprika

Nejprve se pusťte do práce se slaninou

Až budete mít veškeré ingredience připravené, můžete se pustit do práce se slaninou. Kupte si takovou, kterou máte nejraději a může být i velmi kvalitní. Doma ji omyjte a nakrájejte ji na tenké proužky. Ty by měly být široké alespoň 1 cm. Poté si vezměte k ruce brambory, které je potřeba oloupat a rozpůlit. Aby brambora dostala tu správnou chuť, obalte každou polovinu plátkem slaniny kolem dokola.

Tam, kde se slanina spojuje propíchněte bramboru špejlí. Na jednu špejli jich můžete dát i více, abyste je nemuseli plýtvat. Jestliže by vám přišlo, že je slanina příliš tenká nebo naopak silná, nakrájejte ji příště podle toho, jak se vám to bude zdát nejvhodnější. Případně lze problém s tenkou slaninou vyřešit tak, že bramboru obalíte dvěma plátky.

Nyní udělejte omáčku

Protože každé jídlo je s omáčkou mnohem lepší, připravte si i k tomuto pokrmu omáčku. Množství ingrediencí používejte nejlépe podle vašich chutí. Do misky si dejte olej s tymiánem a přidejte mletou červenou papriku, sůl a šťávu z jednoho citronu. Vše smíchejte, aby se chutě krásně propojily.

Pusťte se do grilování

Nejlepší volbou je špízy ugrilovat. To můžete provést buď na venkovním grilu nebo v troubě, která má funkci grilování. Opékejte je tak dlouho, dokud nebude brambora měkká a slanina opečená. Zároveň si pohlídejte to, abyste je přibližně v polovině opékání potřeli připravenou omáčkou. Na nanesení této směsi použijte nejlépe silikonové nádobí.

Až budete mít hotovo

V momentě, kdy se vám bude zdát, že je už jídlo udělané a dostatečně propečené, jej sundejte z grilu. K těmto opečeným bramborům ve slanině se velice hodí čerstvá cibule nebo zelenina, jež stačí pouze nakrájet. Nezapomínejte na to, že opékání byste měli dělat ze všech stran a vždy použijte omáčku, která pokrm krásně dochutí.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]