Tradiční recept pro každou příležitost za pár kaček: Delikátní domácí slanina se hodí k čemukoliv

domácí slanina

Milovníci křupavé slaniny si v tomto receptu přijdou na své, I doma si jednoduše připravíte chutnou slaninu, která je lepší, než ta z obchodu.

Na anglické slanině si rádo pochutná mnoho lidí. Jistě jste si však všimli, že ta kupovaná není vždy tak dobrá, jak byste si představovali. To už však nemusíte řešit, podle tohoto receptu si velmi jednoduše připravíte doma vlastní, z čerstvého bůčku. Máte přehled o mase i ingrediencích, které používáte a navíc na domácí slanině ušetříte i nějakou tu korunku.

Ingredience na domácí slaninu

  • 1 l vody
  • 4 polévkové lžíce soli
  • 1kg libovějšího bůčku bez kosti
  • 4 bobkové listy
  • pár kuliček nového koření a černého pepře
  • 5 stroužků česneku

Postup přípravy domácí slaniny

Domácí slaninu si můžete připravit různými způsoby. V tomto receptu se slanina zalévá slaným nálevem a nechá se v něm marinovat několik dní. Nejprve si tedy v hrnci rozpusťte sůl s litrem vody a dejte na sporák. Přidejte bobkové listy, nové koření a černý pepř. Nálev přiveďte k varu a vařte 4 minuty. Mezitím si nakrájejte bůžek na středně velké kostky a důkladně jej osušte látkovou nebo papírovou utěrkou.

výroba domácí slaniny

Stroužky česneku nakrájejte na menší kousky a do misky vhodné velikosti jich naskládejte pár na dno. Na ně vyskládejte jednu vrstvu bůčkových kostek a na ně dejte další vrstvu česneku. Položte další bůček a na něj opět dejte česnek. Z uvařeného láku si vyndejte bobkové listy a vložte je mezi maso.

slanina v misce

plněné mleté maso

Recept na nejchutnější sekanou na světě. Ti, kteří ji ochutnali, už žádnou jinou nechtějí

Nyní vezměte vychladlý nálev a zalijte jím maso v misce tak, aby bylo zcela ponořené. Koření z láku neodstraňujte, ještě maso krásně ochutí. Misku uzavřete víkem nebo na ni položte talíř a nechte takto 2 dny v pokojové teplotě. Poté ji přesuňte na další 3 dny do lednice. Solný nálev maso zakonzervuje a tak se nemusíte bát, že by se zkazilo.

slanina

Slaninu si zamrazte do zásoby

Poté vyjměte kostky bůčku z nálevu a důkladně je osušte papírovými utěrkami. Takto připravená slanina se hodí do teplé kuchyně. Pokud si chcete slaninu dávat i za studena, třeba na chleba, je potřeba ji vyudit nebo upéct v troubě. Slaninu pečte při 95 °C přibližně 90 minut. Domácí slanina neobsahuje silné konzervanty a proto vydrží v lednici přibližně jen týden. Pokud tedy víte, že ji všechnu nespotřebujete, zabalte ji do potravinářské fólie nebo mrazících sáčků a zamrazte si ji v menších porcích do zásoby. V mrazáku vydrží čerstvá několik týdnů.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*