Recept na nejchutnější sekanou na světě. Ti, kteří ji ochutnali, už žádnou jinou nechtějí

plněné mleté maso
Fotografie: Pixabay

Pokud milujete mleté maso a rádi si z něj připravíte třeba sekanou nebo jiný pokrm, vyzkoušejte si i tento recept na jakousi plněnou sekanou, která vystačí pro celou rodinu.

Mleté maso je velice oblíbeným druhem masa a dalo by se říct, že patří mezi ty nejoblíbenější. Existuje totiž ve více možných variantách, a navíc se z něj dá dělat mnoho různých pokrmů. S tímto masem si můžete udělat každý den jiný oběd, a přitom používat neustále stejné suroviny. Pokud byste se rádi naučili trochu jiný recept, ale opět s mletým masem, zkuste si jídlo připravit podle tohoto receptu.

Ingredience, které budete potřebovat

Na přípravu tohoto jídla budete potřebovat následující suroviny:

  • 700 g mleté hovězí maso
  • 100 g krájená cibule
  • 100 g strouhanka
  • 4 ks vejce
  • 2 ks prolisovaný česnek
  • sůl a pepř
  • 120 g slanina
  • 200 g smetanový sýr
  • 100 g sýr gouda nebo cheddar

Postup přípravy je velmi jednoduchý

Abyste si mohli připravit toto jídlo, nachystejte si veškeré potřebné suroviny a až poté se pusťte do práce. Začněte tím, že si dáte do misky mleté maso a postupně k němu přidáte ostatní suroviny. Po mletém mase dejte do mísy nakrájenou cibuli a na cibuli nasypejte strouhanku.

Smíchejte suroviny na sekanou

Po strouhance byste měli do mísy přidat k ostatním surovinám také rozklepnuté vejce, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Všechny suroviny důkladně zamíchejte a klidně můžete i rukama, aby se ingredience hezky spojily. Kdo by nechtěl směs míchat rukama, může použít vidličku nebo jiný kuchyňský nástroj.

mleté maso
Fotografie: Pixabay

Připravte si formu na pečení

Protože budete péct sekanou, můžete si v této chvíli připravit formu na pečení. Do této formy dejte všechnu směs na sekanou a rozprostřete ji po dně, a hlavně po okrajích. Uprostřed si vytvořte jakousi „vanu“, do které naskládáte plátky slaniny. Na plátky následně potřete smetanový sýr a až budete mít hotovo, vyložte tuto vytvořenou vaničku ještě plátky tvrdého sýru.

Sekanou máte téměř hotovou

Poté, co položíte plátky sýru do vaničky, můžete na ně vyklepnout ještě 3 vejce tak, aby byly hezky za sebou. Poté si rozehřejte troubu na 180 °C a až v ní bude požadovaná teplota, dejte jídlo péct asi na 1 hodinu. Pokud by se vám zdálo, že sekaná není důkladně propečená nebo opečená, můžete dobu pečení navýšit. K sekané si můžete dopřát jako přílohu brambory nebo zeleninový salát.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*