Božské těstovinky se slaninou v rajčatovo-česneková omáčce. Nejchutnější večeře hotová za pouhých 15 minut

Těstoviny patří mezi velmi oblíbené potraviny. Dají se jíst na oběd i večeři. Jejich příprava není zdlouhavá, jídlo z nich je hotové během krátké doby.

Také jste si oblíbili těstoviny, protože z nich máte pokrm rychle uvařený? Pokud pospícháte nebo se vám nechce strávit dlouhý čas v kuchyni, jsou špagety hned po ruce. Stačí je tedy mít doma ve spíži v zásobě a může z nich vykouzlit chutné jídlo, které mají rády děti i dospělí. Nesmí samozřejmě chybět tradiční omáčka z rajských jablíček.

Capellini nejsou špagety, ale vypadají tak

Na první pohled vypadají capellini jako špagety, na které jsme zvyklí. Jenže na rozdíl od špaget s tloušťkou okolo 2 mm jsou capellini silné maximálně 0,9 mm. Jsou tedy velice tenké. Prodávají se jako klasické špagety ve formě dlouhých tyček nebo v kruhových svazcích. Na jejich přípravu se používá těsto z mouky, vajec a soli. Protože jsou velmi křehké, je vhodné je doplnit lehčími omáčkami.

Co budete potřebovat na přípravu capellini se slaninou

  • 250 g těstovin capellini (možno nahradit špagetami)
  • 200 g slaniny
  • 100 g tvrdého strouhaného sýra
  • 1 stroužek česneku
  • 400 g konzervovaných rajčat ve vlastní šťávě
  • koření: sůl, pepř, oregano, bazalka
  • olivový olej

Postup přípravy

  • Nejprve si uvaříte capellini dle návodu. Obvykle to chce horkou osolenou vodu s kapkou oleje.
  • Během doby, kdy se vám vaří capellini, si připravíte omáčku. Na pánev dáte na olivový olej na kousky nakrájenou slaninu a osmahnete společně s utřeným česnekem. Pozor, nepřipálit.
  • Pak ke slanině přidáte rajčata a rozmačkáte je vidličkou na kaši.

  • Směs ochutíte solí a pepřem, přidáte oregano a bazalku. Pokud jsou rajčata příliš kyselá, možno dosladit cukrem. Vše dobře provaříte, aby se jednotlivé chutě spolu spojily.
  • Pak do omáčky přidáte uvařené a scezené capellini. Je-li omáčka příliš hustá, je možné ji rozředit vodou z těstovin. Vše dobře promíchejte.
  • Přidáte strouhaný sýr a pánev přikryjete pokličkou. Těstoviny v ní dojdou a sýr se rozpustí.
  • Podávejte ještě horké, kdy capellini nejlépe chutnají. Sýr se krásně táhne a rajská omáčka má perfektní chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]