Kuřecí prsa patří k nejvybranějším a nejjednodušším pokrmům. Zvláště pokud jsou správně připravené, jsou šťavnaté a křehké, jako v tomto receptu.
Jelikož se kuřecí prsa stala velmi oblíbenou potravinou, vzniklo také mnoho receptů. Jeden takový si tak můžete vyzkoušet ještě dnes, neboť postup, který naleznete níže, je tak jednoduchý, že jej stihnete během chvilky. Samozřejmě pokud některé ingredience nemáte úplně v lásce, nebo na ně máte dokonce intoleranci, rozhodně je vynechejte a zkuste použít jinou alternativu.
Nejlepší recept na kuřecí prsa
Tento recept je spíše takovým obecným návodem, jak si zajistit, aby vaše kuřecí řízky byly vždy šťavnaté a chutné. Mnohdy se totiž stává, že je maso vysušené či absolutně bez chuti. Cibule a zakysaná smetana však dodávají tomuto pokrmu ten správný říz a bylinky se následně postarají o perfektní aroma. Jejich volba samozřejmě závistí na vás, v receptu je však zmíněna bazalka.
Budete potřebovat následující ingredience:
- 700 gramů libová kuřecí prsa
- 4,5 polévkových lžic mouky
- Jeden kus cibule
- Sůl a pepř
- 3 polévkové lžíce zakysané smetany
- Jedno vejce
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- Bylinky podle vaší chuti (bazalka, oregano …)
Postup vaření:
- Maso nejprve řádně omyjte, osušte a nakrájejte na malé kousky (podle toho jak je máte rádi).
- Následně si připravte prkénko a na něm nakrájejte cibuli a bylinky nadrobno.
- Nyní maso vložte do misky a přidejte cibuli, vejce, sůl a pepř, okořeňte a pořádně všechny ingredience promíchejte.
- Dále přidejte zakysanou smetanu a samozřejmě dále pořádně míchejte.
- Přidejte mouku, ale dávejte pozor, abyste ji nepromíchali příliš, jinak by totiž řízky byly hrubé.
- Nyní už vložte jednotlivé kousky masa na rozehřátou pánev s rostlinným olejem a osmažte je z obou stran dozlatova.
- Výsledkem budou velmi chutné, aromatické a šťavnaté řízky.
Na konec je tu však ještě jeden trik, který masu dodá ještě větší aroma. Vyzkoušejte namísto mouky smíchat směs se škrobem a během míchání ji vložte na hodinku do ledničky. Maso by v takovém případě nemělo následně pustit žádnou přirozenou šťávu, což napomáhá k tomu, aby bylo ještě chutnější.