Lívance jsou ideální snídaně pro všechny. Každý je má rád s něčím jiným. Někdo s marmeládou, jiný s ovocem či čokoládou. Zkuste tyto skvělé lívance bez kynutí.
Nekynuté lívance zvládne každý
Lívance jsou takovou snídaňovou klasikou. Existuje mnoho způsobů, jakými je lze připravit. Tyto lívance se často připravoval v bufetech i jídelnách a byly nejchutnější a nejnadýchanější. Naučte se naše snadné lívance dle následujícího receptu. Zvládne je naprosto každý a jejich příprava vám nezabere více než 10 minut. Navíc nemusíte shánět složité ingredience. Vše potřebné určitě máte doma v lednici či ve spíži.
- kefír, 500 ml
- vejce, 1 ks
- cukr, 1 polévková lžíce
- hladká mouka 400 g
- špetka soli;
- špetka sody nebo kypřicího prášku
- rostlinný olej, 2 polévkové lžíce;
- jablka, 3 ks.
Postup přípravy krok za krokem
- Krok 1.Vajíčka si smíchejte s cukrem a solí. Metličkou je vyšlehejte až vám vznikne hladká krémová konzistence
- Krok 2. Kefír vyjměte z lednice a nechte jej na chvíli v pokojové teplotě. Poté jej smíchejte společně s rostlinným olejem, moukou a špetkou sody nebo kypřicího prášku. Míchejte těsto, dokud se vše zcela nespojí.
- Krok 3. Jablíčka neloupejte, nakrájejte je na malé kostičky a vmíchejte je do připraveného těsta. Jablka můžete také nastrouhat na hrubém struhadle, pokud to tak máte raději.
- Krok 4. Na pánvi si nechte rozehřát trošku oleje. Naběračkou nebo lžící pak do rozpáleného oleje nalévejte těsto. Lívanečky smažte z obou stran do zlatavé barvy.
- Krok 5. Lívanečky můžete podávat samotné, jsou však také vynikající se zakysanou smetanou, kondenzovaným mlékem, medem nebo ovocem. Lívance jsou velmi jemné a nadýchané, vůbec ne gumové. Doporučujeme je na závěr posypat moučkovým cukrem.