Vanilkový krém pro mnoho univerzálních použití: Vaše dezerty budou lahodné jako nikdy dříve

Tajemství každého dezertu spočívá v tom, z jakého krému byl vyrobený. Recept na tuto vanilkovou lahodu posune vaše zákusky na novou úroveň.    

Určitě jste během svého života připravili spoustu sladkých zákusků a víte, že je důležité věnovat pozornost zejména krému, který dodá výsledné pochoutce tu správnou chuť. Pokud vám ovšem již dochází nápady, jak byste mohli své výtvory posunout na novou úroveň, měli byste vyzkoušet chuť tohoto univerzálního vanilkového krému, který dodá každému dezertu nenahraditelnou chuť. Vrhněte se do toho!

Univerzální vanilkový krém

O receptu na tento jedinečný vanilkový krém nepochybujá ani ti nejnáročnější jedlicí. Výhodou je navíc to, že jej můžete použít na jakýkoliv dezert budete chtít – hodí se prostě ke všem. Jeho příprava přitom není vůbec náročná, takže si s ní hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Kouzlo jeho nenahraditelné chuti spočívá především v jeho přípravě, takže se snažte poctivě postupovat podle všech níže uvedených kroků. K jeho přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 500 mililitrů mléka
  • 1 vanilkový lusk
  • 4 žloutky
  • 150 gramů cukru
  • 50 gramů mouky nebo kukuřičného škrobu

Postup pro přípravu:

  • Nalejte mléko do většího hrnce a nechte jej spolu s vanilkovým luskem přivést k varu. Lusk můžete také nastrouhat na menší kousky, abyste získali co nejlepší chuť.
  • Mezitím, co se vám bude vařit mléko, vyšlehejte žloutky s cukrem a do vzniklé směsi postupně přimíchejte mouku nebo kukuřičný škrob – dávejte si pozor, aby vám nezačaly vznikat hrudky.
  • Do směsi ze žloutků nyní přilijte trochu převařeného mléka a vše pořádně zamíchejte. Poté přilijte zbytek a opět vše začněte míchat, abyste získali jednolitou směs.
  • Vzniklý krém nyní přelijte na pánev, zahřejte jej na nízkou teplotu a míchejte, dokud nezíská hustší konzistenci.
Fotografie: Unsplash
  • Jakmile budete mít hotovo, sundejte krém z plotny a nechte jej vychladnout. Stále jej však chvilkama míchejte, aby na něm nevznikal povlak – nebo jej přelijte do větší nádoby a přikryjte potravinářskou fólií.
  • Krém nyní můžete použít jak se vám to jen zlíbí. Dobrou chuť!

Pokud chcete, aby byl krém ještě hustší, můžete do něj po sundání z plotny přimíchat ještě scezenou želatinu. Poté již záleží pouze na vás, jaký dezert z něj připravíte. Skvěle však chutná v kombinaci s rozpuštěnou čokoládou či šlehačkou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*