Recept na výborné plněné mini rolády, podle receptu od babičky. Lepší jak kremrole

Výběr dezertu je někdy velmi obtížný, všechny jsou tak moc dobré. Tyto malé rolády jsou opravdu dokonalé, křehké a nadýchané.

Jemné malé rolády podle receptu od babičky se vám budou doslova rozplývat v ústech. Jemný korpus s dokonalým krémem. Celý recept je opravdu jednoduchý a vaše rodina si je opravdu zamiluje. Pokud si budete chtít dezert odlehčit, můžete přidat ovoce, skvěle se hodí například jahody nebo i kiwi. Můžete si je dozdobit a dochutit podle toho co máte rádi.

Ingredience na nadýchaný korpus

Začněte přípravou korpusu, který je po upečení potřeba nechat vychladnout. Nikdy ho nedávejte vychladit do lednice, nechte ho v místnosti při pokojové teplotě.

  • 140 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vajíčka
  • 8 lžic hladké mouky
  • 8 lžic mléka
  • 8 lžic rostlinného oleje
  • 1 kypřící prášek

Návod jak upéct korpus

Do větší misky dejte nejprve vajíčka s vanilkovým a krupicovým cukrem. Pomocí mixéru nebo metly vyšlehejte hustou hmotu, poté přidejte mléko a rostlinný olej. Nakonec postupně přimíchejte mouku prosátou s kypřícím práškem, aby bylo těsto správně nadýchané. Těsto nalijte na plech, musí být vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou, vhodnější je ale použít pečící papír.

Vložte do předehřáté trouby na 200 °C, pečte asi 20 minut, dokud nebude korpus mít krásně zlatavou barvu. Ihned po upečení korpus smotejte do ruličky a nechte ho vychladnout.

Ingredience na lahodný krém

Krém je nutné při vaření důkladně míchat, aby se nepřipálil. Vařte ho ve středně velkém hrnci. K míchaní se skvěle hodí metla, neudělají se vám hrudky.

  • 400 ml mléka
  • 1 žloutek
  • 50 g cukru
  • lžička citronové kůry
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 20 g másla
Fotografie: Pexels

Jak připravit krém

Do hrnce nalijte studené mléko a důkladně v něm rozmíchejte žloutek, cukr, citronovou kůru dále také škrob a mouku. Vařte na nízký stupeň dokud nevznikne hustý krém. Konzistence musí být stejná jako když vaříte pudink. Stáhněte z plotny a nakonec přidejte máslo, za občasného míchání nechte vychladnout.

Jak na výborné rolády

Nakrájejte si korpus na čtverce, z jednoho plechu vznikne 8–12 malých rolád. Naneste krém a smotejte do trubičky. Krém můžete nanést i na ně a nakonec je posypat směsí rozemletých ořechů nebo kokosem, další možností  je polít je roztavenou čokoládou, nikdy je ale nepolévejte horkou čokoládou, po roztavení ji nechte chvilku odstát. Čokoládu lze i nastrouhat a rolády v ní obalit. Nechte vychladit v lednici a můžete podávat k odpolední kávě.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]