Výběr dezertu je někdy velmi obtížný, všechny jsou tak moc dobré. Tyto malé rolády jsou opravdu dokonalé, křehké a nadýchané.
Jemné malé rolády podle receptu od babičky se vám budou doslova rozplývat v ústech. Jemný korpus s dokonalým krémem. Celý recept je opravdu jednoduchý a vaše rodina si je opravdu zamiluje. Pokud si budete chtít dezert odlehčit, můžete přidat ovoce, skvěle se hodí například jahody nebo i kiwi. Můžete si je dozdobit a dochutit podle toho co máte rádi.
Ingredience na nadýchaný korpus
Začněte přípravou korpusu, který je po upečení potřeba nechat vychladnout. Nikdy ho nedávejte vychladit do lednice, nechte ho v místnosti při pokojové teplotě.
- 140 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 4 vajíčka
- 8 lžic hladké mouky
- 8 lžic mléka
- 8 lžic rostlinného oleje
- 1 kypřící prášek
Návod jak upéct korpus
Do větší misky dejte nejprve vajíčka s vanilkovým a krupicovým cukrem. Pomocí mixéru nebo metly vyšlehejte hustou hmotu, poté přidejte mléko a rostlinný olej. Nakonec postupně přimíchejte mouku prosátou s kypřícím práškem, aby bylo těsto správně nadýchané. Těsto nalijte na plech, musí být vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou, vhodnější je ale použít pečící papír.
Vložte do předehřáté trouby na 200 °C, pečte asi 20 minut, dokud nebude korpus mít krásně zlatavou barvu. Ihned po upečení korpus smotejte do ruličky a nechte ho vychladnout.
Ingredience na lahodný krém
Krém je nutné při vaření důkladně míchat, aby se nepřipálil. Vařte ho ve středně velkém hrnci. K míchaní se skvěle hodí metla, neudělají se vám hrudky.
- 400 ml mléka
- 1 žloutek
- 50 g cukru
- lžička citronové kůry
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce hladké mouky
- 20 g másla
Jak připravit krém
Do hrnce nalijte studené mléko a důkladně v něm rozmíchejte žloutek, cukr, citronovou kůru dále také škrob a mouku. Vařte na nízký stupeň dokud nevznikne hustý krém. Konzistence musí být stejná jako když vaříte pudink. Stáhněte z plotny a nakonec přidejte máslo, za občasného míchání nechte vychladnout.
Jak na výborné rolády
Nakrájejte si korpus na čtverce, z jednoho plechu vznikne 8–12 malých rolád. Naneste krém a smotejte do trubičky. Krém můžete nanést i na ně a nakonec je posypat směsí rozemletých ořechů nebo kokosem, další možností je polít je roztavenou čokoládou, nikdy je ale nepolévejte horkou čokoládou, po roztavení ji nechte chvilku odstát. Čokoládu lze i nastrouhat a rolády v ní obalit. Nechte vychladit v lednici a můžete podávat k odpolední kávě.