Kuřecí maso je jedno z nejjednodušších mas na přípravu. Kuřecí kapsa v bramborovém těstíčku je opravdu příjemná změna a kombinace chutí je dokonalá.
Kuřecí maso je velmi rychlé na přípravu. Uvařit z něj můžete nespočet výborných pokrmů. Nejoblíbenější jsou například řízky a pečené nebo grilované kuře. Vynikající je také masová kapsa, do které si můžete dát vše co máte rádi, od slaniny po sýr, ale například i zeleninu. Tento recept je opravdu originální. Nebudete maso obalovat ve strouhance tak jak jste zvyklí, ale v bramborovém těstíčku. Je to příjemná změna a takto připravený pokrm si oblíbíte.
Ingredience na kuřecí kapsu
Pokud nemáte rádi Brie, můžete zvolit jakýkoliv jiný sýr, například hermelín nebo obyčejný eidam. Maso si můžete dochutit kořením, záleží jen na vás co máte rádi.
- 600 g kuřecích prs
- 100 g sýra Brie
- 2 ks brambor
- 4 ks vajec
- 200 g hladké mouky
- sůl
- pepř
- olej
Příprava těstíčka na kuřecí kapsu
Omyjte a oloupejte dvě větší brambory, které si dále nastrouháte na hrubém struhadle. Do nastrouhaných brambor přidejte jedno vajíčko, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte. Z poloviny těsta si na potravinářské folii vytvořte placky o velikosti kuřecí kapsy.
Příprava kapsy z kuřecího masa
Maso si umyjte osušte a očistěte. Dále ho rozkrojte tak, aby vám vznikla kapsa, do které vložíte plátky sýra Brie. Sýr nakrájejte na asi půl centimetru silné plátky. Kapsu uzavřete a pomocí válečku nebo paličky na maso ji rozválejte na placku. Buďte ale opatrní, aby se kapsa nerozpadla.
Obalování připravené kapsy
Na talíř si nasypte mouku, ve které kapsy obalíte. Do druhého talíře si rozklepněte zbylá vajíčka a vyšlehejte je se solí a pepřem. Každou kapsu obalte v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ji umístěte na placky z brambor, které jste si již připravili. Pokud již máte vše obalené, použijte zbytek bramborového těsta a dejte ho na kuřecí kapsy taky, abyste vytvořili souvislou vrstvu.
Tepelná úprava kuřecí kapsy
Kapsy smažte na pánvi na nízký stupeň ve vrstvě oleje. Opečte do růžova z obou stran, ale smažte je opravdu pomalu, aby se maso uvnitř prohřálo, ale zůstalo měkké a šťavnaté. Sýr uvnitř se dokonale rozteče. Po usmažení dejte kapsy na papírovou utěrku, ta odsaje přebytečný tuk a tak kapsy nebudou zbytečně mastné. K tepelné úpravě můžete použít i kontaktní gril nebo horkovzdušnou fritézu.
Podávejte ihned, ještě teplé, dokud je sýr krásně rozteklý. Jako přílohu můžete zvolit bramborovou kaši nebo lehký zeleninový salát. Krásně křupavé těstíčko dokonale doplní rozteklý sýr. Plněné kuřecí kapsy lze podávat k obědu, k večeři, ale i jako hlavní chod při slavnostní příležitosti s rodinou nebo příteli.