Každý si občas chce odpočinout od tučného jídla, po kterém se nemůžete půl hodiny postavit. Pokud i na vás přišla tato chvíle a nevíte, čím to vyřešit, vyzkoušejte toto.
Česká kuchyně váš už omrzela a máte chuť vyzkoušet něco nového? Tento jedinečný salát se hodí pro každou příležitost. Můžete si jej udělat jen tak k televizi, zařadit jej do rautu na oslavě či s ním pohostit návštěvu. Ve všech případech se zaručeně osvědčí a vaši blízcí se nebudou moci dočkat, až se s nimi o recept podělíte a budou si jej moci vyzkoušet sami doma. Navíc je jeho výroba strašně jednoduchá.
Ingredience a způsob přípravy salátu
Budete potřebovat:
- Jedno balení krabích tyčinek
- Čtyři větší kroužky zakonzervovaného ananasu (můžete použít i čerstvý, ale přeci jen ho nevyužijete v takovém množství)
- Jednu čerstvou salátovou okurku (dbejte na to, abyste ji koupili tvrdou, v opačném případě bude hořká a zkazí celou chuť pokrmu)
- Pět polévkových lžic vařené rýže
- Dva kusy vajec
- Sůl, pepř, mletou papriku, česnekové koření a bylinky buďto čerstvé, nebo opět ve formě koření, dle vašeho výběru
Nejprve si vezměte dvě vajíčka, napusťte vodu do hrnce a nechejte je uvařit. Můžete klasicky, kdy je přivedete k bodu varu a necháte provařit na pět minut, nebo také zdravější formou. Na tu si ovšem vyhraďte více času, na druhou stranu tím ve vejci zachováte více živin.
Jakmile tedy máte vejce v hrnci a voda uvnitř došla k bodu varu, okamžitě vypněte plotýnku, přikryjte hrnec pokličkou a nechejte vejce deset minut dojít. Chce to trochu trpělivosti, ale výsledek stojí za to a celý recept tím posunete na novou úroveň.
Salát máte rychle a levně hotový
Jakmile vám vařená vejce vychladnou, tak je spolu s ananasem, okurkou a krabími tyčinkami nakrájejte na kostičky. Pokud budete používat čerstvý ananas, tak počítejte s tím, že má menší obsah cukru, tím pádem bude chuť ostatních surovin o to výraznější. Zbytek receptu je nadmíru jednouchý.
Jediné, co totiž musíte udělat, je všechno dohromady smíchat a přilít trochu majonézy či tatarky. Poté už jen salát nechejte vychladit v lednici a můžete podávat.
Hodí se skvěle jako příloha k různým obědům, nebo třeba jako lehčí večeře či svačinka, volba je čistě na vás. Ať už se ale rozhodnete jakkoliv, chuťové pohárky vám za to jistě poděkují. Dobrou chuť!