Jak uvařit naprosto dokonalou rýži? S tímto jednoduchým trikem se vám to vždy podaří

Někdy člověk může být velice schopný kuchař, ale rozhodí ho taková banalita, jako je například rozvařená rýže. Naštěstí na to existuje trik.

Říká se, že zkušené hospodyňky dokážou uvařit rýži i levou rukou a se zavřenýma očima. Jenže se může stát, že patříte mezi lidi, kteří se teprve učí vařit a rýže se jim zkrátka stále nedaří. A na tom není vůbec nic špatného, přece jen, i ten nejlepší šéfkuchař se musel všechno učit úplně od začátku. Na správné uvaření rýže naštěstí funguje tento jednoduchý trik. Vyzkoušejte ho.

Příprava rýže není náročná

Pokud se budete řídit tímto postupem, bude vaše rýže naprosto perfektní, ani příliš tvrdá ani rozvařená. Vlastně si pochutnáte, i když ji budete jíst samotnou. Příprava rýže nezabere déle než 20 minut a po jejím ochutnání zjistíte, že lepší rýži jste snad v životě nejedli. Na tomto jednoduchém receptu se asi ani nedá co zkazit. Co tedy budete potřebovat?

  • šálek kulaté rýže
  • stejné množství vody
  • lžička soli
  • lžička másla

Jak na to

V tomto receptu nebudete potřebovat žádnou váhu, protože ingredience jsou uvedeny v šálcích a lžičkách. Potřebujete pouze 250 ml šálek a takové množství rýže bude stačit asi pro 3 osoby. Rýži nejprve omyjte pod tekoucí vodou a důkladně ji promíchejte, abyste měli jistotu, že v ní nezůstaly žádné nečistoty. To, že je rýže správně omytá, poznáte podle toho, že už z ní nepoteče voda mléčné barvy.

Nyní si připravte hrnec a nalijte do něj vroucí vodu z konvice. Dochuťte ji lžičkou soli a přidejte ještě máslo. Když se voda v hrnci začne vařit, přidejte do ní rýži. Nyní hrnec přikryjte poklicí a snižte oheň na minimum. Tuto rýži vařte přesně 16 minut, natáhněte si raději stopky. Během této doby nechte na hrnci pokličku a ať vás ani nenapadne něco míchat. Až po dovaření promíchejte a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]