Vietnamské tajemství dokonalé rýže: Od teď bude pokaždé perfektně připravená

hotová rýže

Jakmile jednou vyzkoušíte tento jednoduchý trik, nebudete už rýži připravovat nikdy jiným způsobem. Už se vám totiž nikdy nebude lepit k sobě.

Rýže je jednou z nejoblíbenějších příloh, které vůbec existují. Zejména kvůli tomu, že její příprava trvá pár minut a je tak jednoduchá, že ji zvládne naprosto každý. Někdy se ale stane, že se rýže začne lepit k sobě a to je věc, kterou nechce snad nikdo. Ale nebojte se, existuje jeden jednoduchý trik, díky kterému dokážete rýži připravit skvěle naprosto pokaždé. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

Snad každý ví, co je potřeba k vaření rýže. V tomto případě je ale tajemství schováno v pánvi a v másle. Všichni vaří rýži v hrnci, ale když ji budete vařit na pánvi, bude lepší a především se nebude lepit. No, tak to rozhodně vyzkoušejte, protože to stojí za to.

  • 400 g rýže
  • 600 ml vody
  • dle chuti sůl
  • 70 g másla

neuvařená rýže

Opravdu to vyzkoušejte

Při klasickém vaření rýže se k sobě často začnou jednotlivá zrnka přilepovat a to tedy opravdu není vůbec dobré. Ale s tímto jednoduchým trikem se vám nic takového už nikdy nestane. Nejprve si omyjte rýži ve studené vodě, dokud nebude průhledná. Poté ji dejte do cedníku a nechte odtéct všechnu vodu. Nyní si na pánvi rozpusťte máslo, přidejte rýži a opékejte ji přibližně 3 minuty.

perfektně uvařená rýže

Přidejte sůl podle vaší chuti. Nyní je třeba do pánve na rýži nalít vodu a rýži do ní úplně ponořit. Pánev zakryjte pokličkou a snižte teplotu. Vařte přibližně 20 – 30 minut, dokud nebude rýže zcela uvařená. Rozhodně nezvedejte víko, abyste zabránili odpařování vlhkosti. No a tato rýže bude po uvaření tak chutná, že k ní nebudete potřebovat ani žádnou omáčku. Opravdu to vyzkoušejte, stojí to za to.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]