Podpořte růst rajčat domácím hnojivem, úrodu nebudete stíhat sklízet

Máte zahradu a kromě okrasných květin, rostlin a keřů zde pěstujete také plodiny? Pokud ano a jedná se o rajčata, měli byste znát návod na jedinečný roztok, díky kterým vám bude úrodu každý závidět. Vaše rajčata budou mít dostatek živin, budou velká, mít dokonalou barvu a skvělou chuť, stejně jako se nebudete muset obávat jakýchkoliv škůdců. Jak je toto všechno možné? Stačí znát správné ingredience a jejich poměr. Vyzkoušejte a uvidíte, že letošní sklizeň může být jiná než dříve.

Co budete potřebovat? Ingredience vás překvapí

Mnoho zahrádkářů zkouší různé kupované roztoky a postřiky na rajčata. Nutno říci, že ty nejsou vždy správnou volbou. A to jak proto, že mohou být drahé, tak proto, že mohou být i plné chemie. Navíc jejich účinnost nemusí být taková, jak očekáváte. Je proto lepší namíchat si vlastní roztok, který vás přesvědčí o tom, že na vaše rajčata nic lepšího není. A co bude potřeba? Dost možná vás kombinace jednotlivých ingrediencí překvapí. Připravte si:

  • 3 litry vody
  • ½ šálku cukru
  • 100 g droždí

Jak na přípravu tohoto roztoku?

Máte potřebné ingredience? Potom si můžete unikátní hnojivo na rajčata připravit. Postup není pochopitelně nijak složitý. Stačí droždí a cukr smíchat ve vodě. Míchejte do té doby, než se vše dokonale rozpustí. Nyní máte vše připraveno k samotnému použití. Samozřejmě platí, že když máte rajčat více, nebo naopak méně, můžete poměr ingrediencí upravit tak, abyste získali tolik roztoku, kolik je potřeba. 1 litr by měl postačit na jeden průměrný záhon.

Jak a kdy používat?

Není třeba vymýšlet nic složitého. Vzniklý roztok nalijte do konve a zalévejte s ním záhony, kde máte rajčata zasazena. Na jeden běžný záhon postačí asi 1 litr tohoto unikátního roztoku. A jak často ho aplikovat? Ideální je jednou za 14 dní. Tím zaručíte, že rajčata budou mít vše potřebné a zároveň zajistíte, že se jim budou vyhýbat i škůdci, které je mohou napadat.

Co tento roztok s cukrem a kvasnicemi dokáže?

Díky unikátní kombinaci cukru a kvasnic se můžete těšit na to, že vaše rajčata budou mít celou řadu potřebných živin, což se pozitivně podepíše jak na jejich růstu, tak se to pozitivně podepíše také na jejich velikosti, ale i barvě, stejně jako chuti. Daná kombinace navíc napomáhá i tomu, že přímo odpuzuje škůdce. Zajistíte tak to, co je při pěstování čehokoliv základem. Myslet na prevenci a snažit se škůdce přímo odpudit. Je to vždy lepší, než se je snažit později likvidovat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]