Každý, kdo miluje pizzu, by dal všechno za to, aby ji mohl mít kdykoliv s sebou. Třeba i ve škole ke svačině. Jestliže to máte stejně, připravte si perfektní mini pizzu.
Vypadá stejně jako opravdová velká pizza. Tedy ona to je opravdová pizza, jen je prostě malá. To ale nemusí být nutně nevýhoda. Snadno se totiž vejde do svačinových krabiček a můžete si jich pár přibalit s sebou na cesty nebo třeba do školy či do práce. Pokud se vám ta představa zamlouvá, vyzkoušejte ji a uvidíte, že se do mini pizzy na první pohled zamilujete.
Na miniaturní pizzu budete potřebovat tyto přísady
- Bageta – 1 ks
- klobásy nebo jiná uzenina – 300 g
- rajčata – 2 ks
- sýr – 100 g
- majonéza
Postupujte následujícím způsobem
Nejdřív nakrájejte bagetu na kulaté plátky silné kolem jednoho centimetru. Připravte si plech na pečení, který pokryjte pečicím papírem a vyskládejte na něj připravená bagetová kolečka. To budou korpusy budoucích miniaturních pizz.
Nyní připravte náplň. Nastrouhejte klobásy nebo jinou uzeninu na hrubém struhadle. Pokud máte třeba plátkovou šunku, slaninu nebo jiný salám, rozkrájejte ho nožem na co nejjemnější proužky. Omyjte rajčata a osušte je od přebytečné vody. Pak je nožem rozkrájejte na jemné kostičky. Nejlepší by bylo, pokud byste z rajčat vyjmuli vodnaté středy a použili na přípravu jen čistou dužninu. Pokud ale nechcete, použijte rajčata celá.
Na hrubém struhadle nastrouhejte také tvrdý sýr. Použijte ten, který máte rádi, nebo ho prostě máte po ruce. Všechny ingredience smíchejte ve velké míse a přidejte k nim dvě lžíce majonézy. Opět vše promíchejte a tuto náplň rozdělte na všechna kolečka vyskládaná na plechu.
Nyní už stačí vložit plech s budoucími pizzami do trouby rozehřáté na teplotu 180 stupňů Celsia a pečte je po dobu kolem 15 až 20 minut, dokud na povrchu krásně nezezlátnou. Hotové bagetové pizzy nechte mírně zchladnout, abyste se nepopálili a podávejte buďto ihned čerstvé, anebo i studené s sebou ke svačině.
Poznámka: Uvedené ingredience na náplň považujte pouze za inspiraci. Pokud rádi experimentujete, anebo máte v oblibě něco jiného než rajčata, klobásy a majonézu, zkrátka použijte to, po čem vaše srdce (a jazyk) touží. Můžete se nám pak pochlubit, na jaké variace jste přišli a jak vám chutnalo.