Vajíčka jsou oblíbenou součástí jídelníčku. Konzumovat se dají na mnoho způsobů. Například formou skvělého předkrmu jako je tento.
V minulosti se spekulovalo, zda jsou vajíčka zdravá nebo nikoli. Nedávné výzkumy ukázaly, že jsou vejce zdraví prospěšná. Proto je vhodné je zařadit do svého jídelníčku několikrát týdně. Můžete si připravit míchaná vajíčka, omeletu se zeleninou, vajíčka natvrdo anebo vykouzlit vynikající pomazánku, která společně s pečivem může sloužit jako skvělý předkrm nebo občerstvení.
Připravte si suroviny
Na pomazánku budete potřebovat tři vejce, dvě zralá rajčata a dva stroužky česneku. To je základ. Dále si však připravte kopr, zelenou cibulku, sůl, pepř a také majonézu. Vše podle vlastní chuti. Příprava pomazánky je velmi jednoduchá. Vejce je nejdříve nutné uvařit natvrdo a nechat je vychladnout. Potom je nakrájejte na malé kousky nebo je jednoduše nastrouhejte na hrubém struhadle.
Poté do misky přidejte nadrobno nasekaný kopr a cibulku. Pokud ji doma nemáte, můžete ji klidně nahradit petrželkou nebo pažitkou. Případně můžete použít jak cibulku, tak další bylinky. Dále přidejte prolisovaný nebo nastrouhaný česnek, dvě polévkové lžíce majonézy, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a pomazánka je hotová. Před podáváním zachlaďte v lednici.
Můžete ji udělat jinak
Pokud držíte dietu a nechcete používat majonézu, můžete ji snadno nahradit jogurtem nebo zakysanou smetanou. Přidávejte je však pomalu, aby nebyla pomazánka příliš tekutá. Pomazánka bude i tak velmi chutná. Nyní nakrájejte na kolečka připravená rajčata a dejte je na talíř. Právě na ně namažte nachystanou pomazánku. Vložte do lednice a po chvíli můžete podávat.
Pokud chcete, můžete do pomazánky přidat ještě další ingredience. Skvěle chutná pomazánka například s nastrouhaným sýrem nebo dušenou šunkou. Rajčatové chlebíčky můžete konzumovat samotné nebo s čerstvým celozrnným pečivem. Vaječnou můžete podávat pochopitelně také klasicky na pečivu. S rajčaty je však pomazánka mnohem zdravější a také má vynikající nezaměnitelnou chuť.