Tato lahodná pomazánka udělá z obyčejného krajíce chleba luxusní jídlo. Ze stolu mizí rychleji, než je stíhám mazat

pomazánka na chlebu

Pokud hledáte novou inspiraci k odpoledním svačinám nebo chcete o něco zdravější jídlo, je tento recept právě pro vás. Chutná pomazánka vás zaskočí svou lahodností.

Mnoho lidí postrádá inspiraci k tomu, co si dávat na dopolední či odpolední svačiny. I to bývá často důvodem, proč někteří lidé svačiny během svého dne vynechávají. Když se však naučíte něco, co je velice chutné, už nebudete na svačiny zapomínat. S tím by vám mohl pomoci právě tento recept na skvělou pomazánku.

Co budete potřebovat

  • 120 g tresčích jater
  • 6 krajíců chleba
  • 2 ks vajec
  • 1 polévková lžíce majonézy
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks taveného sýru

Zpracujte tresčí játra

Nejprve si zpracujte játra tresky, která si v misce rozmixujte pomocí mixéru tak, aby z nich vznikla kaše. Vejce uvařte natvrdo a oloupejte od skořápky. Na struhadle poté vejce nastrouhejte do misky, ve které máte rozmixovaná tresčí játra. Vše společně důkladně promíchejte tak, aby vám vznikla směs těchto dvou surovin.

mazání pomazánky

Dokončete pomazánku

Do misky ke smíchaným ingrediencím přidejte tavený sýr. Jarní cibulku si nakrájejte na drobné kousky, které poté také dejte do misky. Stroužky česneku si oloupejte a pomocí lisu je prolisujte k ostatním ingrediencím. Vše poté v misce řádně promíchejte a navrch přidejte ještě majonézu. Po přidání majonézy opět směs promíchejte.

tresčí pomazánka

Chléb můžete opéct

V tuto chvíli máte pomazánku hotovou a můžete jí namazat na chleba. Krajíce můžete na sucho lehce opéct na pánvi nebo v toustovači. Pak na krajíce namažte pomazánku a dle potřeby ještě posypejte jarní cibulkou, pokud vám nějaká zbyla. Tato svačina patří mezi ty relativně zdravé a vhodné pro každý den.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*