Rohlíky plněné kuřecím masem, jsou originálním pohoštěním pro rodinu i nečekanou návštěvu

Čekáte návštěvu a přemýšlíte, čím ji pohostíte? Pokud vás již nebaví připravovat tradiční jednohubky, zkuste to tentokrát trochu netradičně s bochníky chleba. 

Zapečené plněné bochníky jsou ideální alternativou sendvičům a jinému namazanému pečivu. Jestliže jste člověk, který rád své přátelé pohostí něčím originálním, bochníky budou to pravé ořechové. Ideální na tomto receptu je, že pečivo můžete plnit čímkoliv. Nemáte níže zmíněné maso? Vyzkoušejte vejce a uzeninu. Nebo jen zeleninu? Záleží na vás, čemu dáte přednost. My jsme dali přednost kuřecímu masu. Inspirujte se receptem. 

Potřebné suroviny pro přípravu

  • 2 ks menších bochníků
  • 50 ml mléka
  • 500 g kuřecího masa – prsa či stehna
  • sůl podle chuti
  • koření podle chuti, klidně i bylinky
  • 2 stroužky česneku
  • pepř podle chuti

Postup přípravy bochníků

Ze všeho nejdříve si připravte bochníky. A to tak, že odkrojíte patku a celý vnitřek chlebu odstraníte pryč. Stěna chlebu by měla zůstat přibližně jeden centimetr silná. Nyní vezměte mísu a vnitřek chleba smíchejte s mlékem. Suroviny dejte na malou chvíli stranou a připravte si kuřecí maso. Můžete využít i vepřové maso například pečeni, ale maso by před vložením do bochníku mělo být opražené, jinak by bylo velmi tuhé. Jinak je tomu u kuřecího, které je za pár minut hotové. 

Kuřecí maso zbavte blán, kůže a jiných šlach. Popřípadě oddělte kosti a nakrájejte maso na kostičky. Klidně mohou být větší. Připravené maso odložte do mísy s mlékem a chlebem. Vše důkladně promíchejte, přidejte sůl, pepř, dva stroužky česneku, bylinky nebo jiné koření.

Velmi dobré je koření na pečené kuře, ale také například oregano nebo bazalka. Pokud jste milovníkem sýrů, dokonale chutná v pečeném bochníku niva nebo hermelín, ale také eidam a tomu podobné sýry.  

Náplň připravena, jde se péct

Jakmile svou kuřecí náplň propracujete k dokonalosti, ochutíte ji podle svého, je nejvyšší čas dát ji do bochníků. Ještě ale zpět na začátek. Pokud nepoužijete maso, je možné zvolit šunku a vejce. Postup je stejný, akorát s těmito surovinami. Do chlebu s mlékem přidejte vejce a nakrájenou šunku. Ochuťte podle své chuti a představivosti, záleží jen na vás. 

Nyní naplňte bochníky tak, aby byly úplně plné připravené náplně. Nezapomínejte, že byste měli mít i odkrojenou část chleba zbavenou světlého vnitřku. Jakmile je chléb naplněný, přiklopte jej uříznutou částí a pevně je zabalte jako bonbon do pečícího papíru. Konce zavažte a odložte připravené jídlo na plech. Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C po dobu jedné hodiny. 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]