Místo nudných chlebíčků a jednohubek dělám tyto zapečené chleby se sýrem a klobáskami. Můžeme se po nich utlouct

zapečený toastový chléb

Příprava oběda někdy trvá dlouho a rodina už má hlad. Některé zaskočí nečekaná návštěva a nemají občerstvení. Řešením pro tyto situace je právě tento recept.

Recepty na rychlá občerstvení bývají pro mnohé lidi často záchranou. Většina takových receptů obsahuje jednoduché ingredience, které bývají obsahem každé komory či lednice. Podobným receptem pro nečekané situace je i tento. Postačí pouze chléb a pár dalších ingrediencí a skvělá chuťovka je skoro hotová.

Co budete potřebovat

  • 8 krajíců toustového chleba
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • 120 g tvrdého sýra
  • 1 stroužek česneku
  • 4 nožičky klobásy
  • olivový olej dle chuti
  • oregano dle chuti

Příprava je velice jednoduchá

Připravte si dostatečně velký plech, na který rozložíte pečící papír. Krajíce chleba si lehce ztenčíte pomocí válečku. Krajíce poté vyskládáte na pečící papír. U každého krajíce spojíte vždy 2 protilehlé rohy, které zpevníte párátkem, aby se nerozpadly. Všechny krajíce by nám měly lehce připomínat jakési obálky.

chléb na plechu

Lehce chleby opečte

Připravené toustové chleby na plechu je třeba ještě potřít směsí, kterou si vytvoříte. Smíchejte olivový olej s oreganem a důkladně promíchejte. Touto směsí poté pořádně potřete vnitřky i vnějšky chlebů. Poté předehřejte troubu na 200 stupňů a plech s chleby do ní vložte. Pečte je přibližně 5 až 10 minut, aby byly křupavé. Zároveň je potřeba hlídat, aby se vám chleby nespálily.

chléb s olejem

Připravte náplň

Náplň do chlebů můžete připravit během pečení, jelikož zabere jen chvilku. Do mísy si nastrouhejte tvrdý sýr, výběr typu sýra je čistě na vaší preferenci. Prolisujte česnek a smíchejte ho s nastrouhaným sýrem. Poté zbývá jen přidat majonézu a důkladně vše promíchat. Vznikne vám směs, kterou budete plnit opečené chleby. Touto směsí chleby naplňte.

chleby s náplní

Zbývá vám už jen klobása

Pochoutku pro hladové krky máte již skoro hotovou. Klobásy rozkrojte na polovinu. Poté si připravte vhodnou pánev, na které uzeninu opečte. Opečené klobásky vložte do chlebů a můžete pokrm prakticky servírovat.

Všechny přísady na tuto jednoduchou chuťovku často mívají lidé v lednici a komoře doma. Kdyby vám přece jenom něco z toho doma chybělo, jedná se o levné a lehce dostupné suroviny, jenž seženete ve většině obchodů.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*