Jediná levná přísada promění obyčejné pizza koláčky ve vynikající večeři. Manžel jim říká sýrové štěstí

Pizza koláče

Jedním z nejoblíbenějších zahraničních pokrmů je bezesporu pizza. Hospodyňky v českých domácnostech si ale i tento pokrm dokázaly upravit.

Koláče, které jsou typické pro českou kuchyni, které chutnají jako oblíbená americká pizza. To zní jako vysněná kombinace a lahodný pokrm, který překvapí nejen členy domácnosti, ale i nečekanou návštěvu Výhodou tohoto pokrmu je, že jeho příprava není nijak náročná a můžeme během ní ve velké míře zapojit i vlastní fantazii.

Ingredience potřebné na přípravu pizza koláčů:

  • 1 vejce
  • 1/2 šálku rostlinného oleje (100 ml)
  • 1 sklenice teplého mléka
  • 1 sklenice teplé vody
  • 10 g sušeného droždí
  • 600 gramů mouky
  • 300 gramů tvrdého sýra;
  • zelenina podle chuti
  • 1 polévková lžíce rajčatové pasty
  • na mazání: 1 žloutek + 2 polévkové lžíce másla

Pizza koláče

Těsto na pizzu není tak složité, jak by se mohlo zdát

Nejprve si připravíme těsto. Na to budeme potřebovat v misce smíchat vejce, rostlinný olej, teplé mléko, vodu, droždí, sůl a cukr. Z této směsi vypracujeme hladké těsto. Misku s těstem zakryjeme potravinářskou fólií a necháme odpočívat na teplém místě po dobu 30 – 40 minut. Během této doby by nám mělo těsto vykynout a stát se nadýchané.

Pizza koláče

Těsto zpracujeme a ozdobíme ingrediencemi

Hotové a odpočaté těsto si rozdělíme na 2 stejně velké díly. Každý z nich vyválíme a to tak, aby nám vzniklo plát tvaru obdélníku. Na ten budeme postupně vrstvit ingredience. Začneme rajčatovým protlakem, přidat můžeme také salám, šunku, ananas nebo olivy. Vše posypeme bylinkami a sýrem a ozdobený plát těsta srolujeme do ruličky.

banánový koláč

Smíchejte banány a třtinový cukr a získáte pohádkový banánový koláč, na kterém si pochutná celá rodina

Pizza koláče

Obě těsta nařežeme a dáme do trouby

Stejným postupem zpracujeme těsto druhé. Na obou těstech uděláme podélné řezy a to pomocí nože nebo špejle. Nakonec každou ruličku rozdělíme na menší čtverečky a umístíme na plech. Každý kousek potřeme směsí žloutku a másla. Dáme do trouby a pečeme po dobu 20 – 25 minut a to na 180 stupňů.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*