Tato pomazánka je hitem: Vyzkoušejte a rozhodně nebudete litovat. Potřebujete jen levné ingredience. Zbožňují ji děti i dospělí

Udělejte si hezčí ráno a vyzkoušejte tuto pomazánku z dýně a dalších surovin, které dohromady tvoří dokonalou a vyváženou chuť. Rozhodně si ji zamilujete. 

Velkou výhodou pomazánek obecně je, že se připravují prakticky samy a nestrávíte u nich moc času. Ano, měli byste je nechat dostatečně zatuhnout v lednici, ale pokud máte velký hlad, tak chutnají dobře i bez tohoto kroku. Tato konkrétní dýňová se jen tak nevidí ať už v obchodech, či u známých na návštěvě. Proto je tedy na vás, abyste ji vyzkoušeli a zhodnotili, jaký na ni máte názor, zklamaní ale nebudete. A jakmile ji naservírujete svým blízkým, tak se budou olizovat až za ušima.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Dýně – 3 velké kusy
  • Rostlinný olej – 250 ml
  • Jogurt – 140 g
  • Česnek – 3 stroužky
  • Vařící voda – dle potřeby
  • Žloutek – 1 kus
  • Hořčice – 2 lžíce
  • Sůl – dle chuti
  • Cuketa – dle chuti

Cukety oloupejte a nakrájejte je na kostičky, následně z nich ještě vymačkejte šťávu. Nachystejte si velký hrnec a nalijte do něj dostatečné množství vody, dle chuti ji poté osolte a jakmile se začne voda vařit, přidejte do ní i cukety, které jste ještě před tímto krokem nastrouhali. Vařte cukety na středním plameni, dokud nebudou hezky měkké.

Uvařené cukety dejte do cedníku a slijte je ještě studenou vodou, poté je nechejte okapat. Nyní se vrhněte na přípravu domácí majonézy. Do mísy dejte žloutky a začněte je postupně vyšlehávat, poté do mísy postupně přidávejte po malých částech rostlinných olej. Ze začátku přidejte skutečně jen pár kapiček, jinak riskujete, že u přípravy strávíte hodinu a stejně se vám majonézu nepodaří vyšlehat.

Dýňová pomazánka zaručeně zlepší den

Jakmile začnete registrovat ve šlehání změny, tak můžete přidávat další a další olej, dokud nezískáte požadovanou konzistenci. Poté už jen do směsi zašlehejte hořčici a originální domácí majonéza je na světě. Dýni oloupejte, nakrájejte ji na plátky. Česnek oloupejte a jeho stroužky poté prolisujte do mísy, ve které budete tvořit pomazánku.

Přidejte do této mísy i nakrájenou dýni, uvařenou a přecezenou cuketu a dále už jen dodejte domácí majonézu, jogurt a koření dle vašich chutí. Vše důkladně promixujte, dokud nebudete spokojení se vzniklou konzistencí a poté dejte hotovou pomazánku vychladit do lednice. Následně ji můžete podávat s libovolným pečivem, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*