Vynikající makrelová pomazánka z tvarohu: Díky ní zmizí i starší pečivo! Nic lepšího si na chleba a jednohubky namazat nemůžete

Pokud patříte mezi milovníky pomazánek a nevadí vám ryby, rozhodně si vyzkoušejte připravit tuto makrelovou pomazánku.

Pokud už vás nudí různé sendviče se šunkou a sýrem, ale chcete připravit nějakou dobrou večeři, rozhodně vyzkoušejte tuto makrelovou pomazánku. Je velmi jednoduchá na přípravu, zdravá a také velmi dobrá. Připravit ji zvládne naprosto každý a pokud máte rádi ryby, udělejte si jí hned více. V ledničce vám totiž pár dní určitě vydrží.

Co budete potřebovat

K přípravě této pomazánky nebudete potřebovat moc ingrediencí. Nejdůležitější ze všeho je makrela a tvaroh, další ingredience můžete zaměnit podle vaší chuti. Vždy by vám měla vzniknout naprosto skvělá pomazánka.

  • 1 uzená makrela
  • 2 vejce natvrdo
  • 10 gramů polotučného tvarohu
  • 2-3 lžíce majonézy
  • 1 lžička hořčice
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • sůl pepř

Je to velmi jednoduché

Nejprve si uzenou makrelu očistěte od kůže a poté odstraňte páteř a jemné kůstky. Maso důkladně nakrájejte nožem a nebo vidličkou. Vajíčka si oloupejte a nakrájejte na kostičky. Tvaroh rozdrobte mezi prsty nebo rozmačkejte vidličkou. K makrele přidejte vejce a tvaroh, spojte s majonézou a pažitkou. Dochuťte solí a pepřem.

Chuť této pomazánky můžete samozřejmě upravit například tím, že hořčici nahradíte kečupem a nebo místo pažitky přidáte nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Také můžete majonézu smíchat se lžící zakysané smetany a k dochucení můžete použít také mletou uzenou papriku. Ta se bude také skvěle hodit. Přejeme vám dobrou chuť!