Stačí 1 avokádo, 4 vejce a pomazánka jako od šéfkuchaře je na stole. Přísahám, že lepší jsem v životě nejedla

avokádová pomazánka

Spousta lidí komentuje absenci svých snídaní tím, že na ně nemají čas. Díky tomuto receptu však připravíte rychlou a zdravou snídani, která navíc skvěle chutná.

Argumenty, proč nesnídat nebo proč nejíst zdravě, hledají někteří lidé stále dokola. Někdy tvrdí, že je to například moc drahé nebo náročné na přípravu. Přitom zdravé potraviny jsou mnohdy levnější, než ty nezdravé a jejich příprava někdy bývá až absurdně jednoduchá. Jednoznačně vás o tom přesvědčí i tento recept, který je krásným příkladem jednoduché a zdravé snídaně.

Co budete potřebovat

  • 4 ks vajec
  • 1 čajová lžička citronové šťávy
  • svazek jarní cibulky
  • 50 g bílého jogurtu
  • 50 g majonézy
  • 6 kusů bagety
  • 1 až 2 avokáda
  • špetka soli
  • mletý černý pepř dle chuti

Začněte vejcem a avokádem

Připravte si menší hrnec, do kterého nalijte vodu a dejte ji vařit. Ve chvíli, kdy voda dosáhne varu, do ni dejte vejce a vařte 10 až 12 minut, aby se vejce uvařily natvrdo. Poté dejte vejce do studené vody a následně je oloupejte. Mezitím, co se vám vaří vejce, oloupejte si 1 nebo 2 avokáda a odstraňte pecky. Vezměte si větší misku a avokádo do ní nakrájejte na středně velké kostky. Poté avokádo zakápněte citronovou šťávou.

smíchání ingrediencí

Smíchejte zbytek ingrediencí

Vezměte si druhou misku, do které nakrájejte nadrobno jarní cibulku. K jarní cibulce následně přidejte jogurt, majonézu, mletý černý pepř a sůl. Všechny tyto ingredience spolu důkladně promíchejte, aby se vám spojily veškeré chutě. Následně si nakrájejte bagety na plátky, aby se vám dobře mazaly pomazánkou.

mazání pomazánky lžící

Dokončete zdravou pomazánku

Oloupaná uvařená vejce si nakrájejte na podobně veliké kusy, jako avokádo. Následně je přidejte do mísy k avokádu. Do této mísy zároveň přidejte vše, co máte smíchané v druhé míse. Všechno společně důkladně promíchejte, čímž vytvoříte pomazánku. Na jednotlivé kusy bagety ji poté můžete mazat za pomocí lžíce či nože. Nejvíce času na přípravě této pomazánky zabere vaření vajec, vše ostatní už je pak rychlou záležitostí. Díky tomuto receptu tak máte rychlou a zdravou snídani na každý den.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*