Tyto skvělé domácí croissanty si jednoduše zamilujete. Jsou moc dobré a jednoduché, výborný recept jako z pekárny

Croissanty

Tyto domácí croissanty se budou skvěle hodit na sladkou snídani. Naplnit je můžete vlastně čímkoliv jen chcete. Vaše děti si je určitě zamilují.

Když se řekne dokonalá snídaně, tak si většina z vás představí například míchaná vajíčka a nebo možná něco sladkého. A mezi sladké snídaně tedy rozhodně patří i croissanty, a je vlastně i jedno, jestli jsou plněné a nebo bez náplně. Tak i tak jsou totiž velmi dobré. No a vy si takové croissanty můžete připravit i sami doma a nemusíte kvůli nim chodit do nějaké pekárny. Tak co, vyzkoušíte je?

Co budete potřebovat

  • 120 g zakysané smetany
  • 80 g másla
  • 80 g cukru
  • vejce
  • 260 g mouky
  • sáček vanilkového cukru
  • lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • džem a nebo jiná náplň

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si prosátou mouku smíchejte s ostatními sypkými surovinami – s cukrem, vanilkou, špetkou soli a také práškem do pečiva. Důkladně promíchejte. Přidejte vychlazené máslo a rychle míchejte, dokud se máslo nerozpustí. Přidejte vajíčko a opět promíchejte. Poté přidejte zakysanou smetanu, nejprve zamíchejte lžící a poté rukama zadělejte těsto. Mouky můžete přidat trochu méně, ale i trochu více, to záleží na vás.

Těsto by mělo být měkké, hladké a také pružné. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice. Poté si těsto rozdělte na 2 části a jednu vyndejte z lednice. Na silikonové podložce, lehce namazané rostlinným olejem nebo na stole posypaném moukou, vyválejte těsto do velkého kruhu o tloušťce 2-3 mm. Poté ho rozdělte na stejně velké trojúhelníky.

Na širokou část každého trojúhelníku dejte půl lžičky džemu a nebo čokolády. Těsto srolujte od nejsilnější části k rohu. Rohlíčky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 20 – 25 minut. Z celkového množství těsta by vám mělo vzniknout asi 32 croissantů. Poté je nechte chvíli vychladnout a posypte moučkovým cukrem. A máte hotovo. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]