Pekař prozradil recept na vynikající rohlíky. Jeden vyjde na 0,10 Kč! Na povrchu křupavé, uvnitř nadýchané

Tyto domácí rohlíky si zamilujete. Připomínají oblíbené croissanty, ale jsou mnohem jednodušší a rychlejší na přípravu. Uvnitř jsou nadýchané a na povrchu křupavé.

Vyzkoušejte recept na tohle domácí pečivo. Je mnohem nadýchanější a křupavější než rohlík a strukturou tak připomínají francouzské croissanty. Na rozdíl od nich však nejsou sladké a můžete si je tak dát i s pomazánkou, šunkou nebo jinými ingrediencemi, které jíte s běžným rohlíkem. Navíc jejich přípravou strávíte mnohem méně času a jsou hotové raz dva.

Ingredience, které budete potřebovat

  • 500 g mouky
  • 10 g soli
  • 20 g droždí
  • 1 lžička cukru
  • 50 g smetany
  • 200 ml mléka
  • 100 ml vody

kuličky z těsta

Postup přípravy

V míse smíchejte prosátou mouku a sůl. Do mísy rozdrobte půl kostky droždí a poté postupně zapracovávejte všechny ostatní ingredience. Pomocí vařečky vypracujte homogenní, nelepivé a vláčné těsto. Misku překryjte čistou kuchyňskou utěrkou a nechte je na teplém místě kynout minimálně půl hodiny.

vyvalené těsto do tojúhelníku

Poté těsto vyklopte na vál. Pokud lepí, posypte ho trochou mouky a ještě je trochu propracujte. Rozdělte ho na 10 stejných dílů a z těch vytvarujte kuličky. Každou kuličku potřete trochou oleje a vyválejte ji do tvaru trojúhelníku. Ten začněte rolovat od jeho širší části. Rolovaný rohlík pak přendejte na plech vyložený pečícím papírem.

rohlíky na plechu

Pokud by se vám trojúhelníky z kuliček špatně válely, můžete i všechno těsto vyválet na dlouhý tenký obdélník a trojúhelníky v něm vyřezat nožem. Vše nechte ještě 30 minut kynout. Poté rohlíky pokropte bohatě vodou.

upečené rohlíky na plechu

Nakonec vložte plech s nimi do trouby předehřáté na 220°C. Pečte přibližně 20-25 minut. Po vytáhnutí z trouby je opět pokropte vodou a dejte je vychladit na chladnější místo.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*