Rychlý recept na pizzu jako od italského šéfkuchaře. Potěšte svou rodinu ještě dnes

Když dostanete chuť na pizzu, nemusíte hned zamířit do pizzerie, ale můžete si ji udělat sami v pohodlí domova. A domácí pizza je nejlepší.

Pizza patří již dlouhá léta k nejoblíbenějším jídlům a to nejen v Itálii, odkud pochází, ale po celém světě. Existuje opravdu mnoho druhů pizzy, takže si každý člověk vybere tu jeho nejoblíbenější. Ale zkoušeli už jste si někdy pizzu upéct doma? Dnes vám přinášíme recept, který je tak jednoduchý, že ho zvládne i začátečník. Nevěříte? Tak čtěte dál.

Co budete potřebovat

  • 250 ml jogurtu nebo kefíru
  • ½ čajové lžičky soli
  • ½ čajové lžičky cukru
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 160 g pšeničné mouky
  • 1 vejce
  • 2 – 3 lžíce kečupu
  • 100 g salámu
  • 2 – 3 žampiony
  • 150 g mozzarelly

Tak a pojďte na to

Nejprve nalijte do větší mísy jogurt nebo kefír, je jen na vás co si vyberete. Přidejte také vejce, sůl, cukr, olej a pořádně to všechno promíchejte. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a pomocí sítka ji přesypte do misky.

Všechny ingredience pořádně zamíchejte, mělo by vám vzniknout hladké těsto. Na tomto receptu je super to, že nebudete muset nechávat těsto kynout, takže pizza bude o to rychleji hotová.

Teď přichází na řadu suroviny na pizzu

Vezměte si plech a pořádně ho vymažte olejem. Těsto z mísy rovnoměrně nalejte na plech a rozetřete i do krajů. Nyní si nakrájejte salám na tenká kolečka a to samé udělejte se žampiony. Celý povrch těsta potřete kečupem a na to naskládejte salám a žampiony. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů, asi 15 minut.

No a pizza je skoro hotová

Po čtvrt hodině plech vytáhněte z trouby a celou pizzu posypte nastrouhaným sýrem. Plech vložte znova do trouby a nechte zapéct asi na dalších 5 – 10 minut. Pizzu doporučujeme podávat ihned po vytažení z trouby, ale i studená je moc dobrá. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]