Bohatě naplněná pizza z kefírového těsta. Je to velmi jednoduchý, rychlý a chutný recept

Připravte si doma pizzu, která vám bude chutnat více, než jakákoliv kupovaná pizza. Je opravdu velmi dobrá, vyzkoušejte ji.

Pizza je nejspíš to úplně nejoblíbenější jídlo na celém světě. Asi neexistuje člověk, který by ji neměl rád. A právě z toho důvodu je také v nabídce téměř všech restaurací. Víte ale, že si skvělou pizzu můžete udělat i sami doma? A chuťově se dá srovnávat s tou, kterou si objednáte právě v té restauraci. Tak co, vyzkoušíte ji?

Co budete potřebovat

Těsto

  • 500 ml kefíru
  • 3 lžíce oleje
  • lžička soli
  • lžíce cukru
  • půl lžičky jedlé sody
  • 800 g mouky

Náplň

  • kečup nebo rajčatová omáčka
  • klobása, salám a nebo kuřecí maso
  • jakýkoliv tvrdý sýr a nebo mozzarella
  • jakékoliv další vámi oblíbené ingredience

Velmi jednoduchá příprava

Nejprve si nalijte kefír do velké misky. Přidejte vejce, olej, sůl, cukr a míchejte do hladka. Postupně přidejte 700 g prosáté mouky společně s jedlou sodou a pořádně promíchejte lžící. Pracovní plochu si nyní posypte zbylou moukou. Přeneste na ni těsto a pracujte s ním, dokud nebude úplně jemné. Z těsta si vytvarujte kouli a nechte asi 10 minut odpočívat. Mezitím si připravte náplň.

Mozzarellu si nastrouhejte přes jemné struhadlo a salám nakrájejte na tenké plátky. Těsto rozdělte na 4 stejné díly, ze kterých si vytvarujte 4 kuličky. Každý kousek rozválejte do kulatého a tenkého tvaru. Dejte těsto na plech a potřete kečupem, a na něj dejte salám, sýr a cokoliv, na co máte zrovna chuť. Plech vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pizzu pečte asi 15 minut. A máte hotovo. Přejeme vám dobrou chuť!