Chutnější než pizza: Nakrájím pita chléb na proužky a vykouzlím nejlepší jídlo tohoto roku

Pokud neodoláte chuti rozteklého sýra a křupavého těsta, recept na tuto domácí pizzu je pro vás jako dělaný. Příprava je přitom velmi snadná.

Nelze pochybovat o tom, že pizza patří mezi nejoblíbenější pokrmy na celém světě. Pokud jste ovšem již nějakou ochutnali, pravděpodobně víte, že nejlépe chutná vždy ta, kterou si připravíte sami doma. Tento recept se od těch běžných liší tím, že pro přípravu nevyžaduje troubu ani pec – skvěle vám postačí kvalitnější pánev a několik minut vašeho drahocenného času. Vrhněte se do toho!

Lahodná nepečená pizza

Tajemstvím skvělé chuti této lahodné pizzy jsou samozřejmě její ingredience. Nenechte se proto překvapit tím, že její základ tvoří tenký pita chléb – vše má svůj důvod, a proto se pokuste řídit níže uvedeným postupem, díky kterému bude váš výtvor naprosto dokonalý. Jde navíc o poměrně jednoduchý recept, se kterým si hravě poradí každý začátečník v kuchyni, takže nemusíte mít strach, že by se vám nevydařil. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 1 ks tenký pita chléb
  • 100 gramů vašeho oblíbeného tvrdého sýra
  • 3 ks vejce
  • 100 mililitrů mléka
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks rajče
  • sůl, koření a bylinky, podle chuti
  • olej na smažení

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si připravte tenký pita chléb a nakrájejte jej na malinké plátky.
  • Spolu s ním si také připravte veškerou zeleninu – tu očistěte a nakrájejte na malé kostičky nebo tak, jak ji na pizze máte nejradši.
  • Nastrouhejte tvrdý sýr.
  • Nyní vyklepněte všechna vejce do misky, přilijte k nim mléko a následně je osolte a okořeňte podle vaší chuti – sůl byste však neměli vynechávat. Poté ingredience pořádně promíchejte metličkou, abyste získali jednolitou směs.
  • Rozkrájený pita chléb nyní vložte na rozehřátou pánev a urovnejte jej tak, aby připomínal klasické kulaté „těsto“ na pizzu. Jakmile tak učiníte, snižte teplotu na střední až nižší úroveň (aby se „těsto“ nepřipalovalo).
  • Na kousky pita chlebu dále přilijte okořeněnou směs mléka a vajec.
  • Vrstvu po vrstvě poté přidejte na kousky pita chlebu nakrájenou zeleninu a nakonec vše posypte nastrouhaným sýrem.

  • Pizzu nyní přikryjte skleněným víkem a nechte ji pracovat 10 minut (nebo pokud si myslíte, že ještě není hotová, tak ještě pár minut navíc). Není však potřeba ji nijak otáčet ani míchat.
  • Jakmile uplyne požadovaná doba, pizzu opatrně vyklopte na talíř a můžete ji podávat.

  • Dobrou chuť!

Hotový pokrm stačí jednoduše položit na talíř, posypat ho bylinkami a nakonec nakrájet na libovolné porce. Skvěle se hodí jak ke snídani, tak i na večeři – nebo jako skvělá svačina do práce či na výlet. Ocení ji jistě také děti, takže pokud hledáte ideální pokrm pro celou rodinu, neváhejte si připravit nepečených pizz více a servírovat je jako skvělou rodinnou snídani. Pro inspiraci se můžete podívat na níže uvedené video, které vás provede přípravou krok za krokem: