Horké chleby zapečené se zeleninovou směsí. Díky tomuto receptu zmizí i starší tvrdší pečivo. Nemůžeme se jich nabažit

Pokud máte hlad, jednoduše ho zažeňte touto chutnou svačinou, již připravíte během chvilky, a navíc i levně. Stačí vám pár surovin, které máte běžně doma. 

Představte si lahodnou svačinku v podobě křupavého toustového chleba zapečeného se zeleninovou směsí se salámem a sýrem. Právě nyní máte totiž možnost si jednu takovou udělat. Stačí vám jen pouhých deset minut na přípravu, dalších deset na zapečení této šťavnaté pochoutky a máte hotovo! Zapečené tousty využijete jako pohoštění pro návštěvy a jestliže vám nějakým zázrakem zbyde do druhého dne, tak budete mít super svačinu do školy či práce.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Toustový chléb či veka – 10 plátků
  • Salám (či jakékoliv jiné maso) – 150 g
  • Rajčata – 2 kusy
  • Paprika – 1 kus
  • Tvrdý sýr – 150 g
  • Čerstvá petrželka – 1 svazek
  • Majonéza – 2  až 3 lžíce
  • Sůl – dle chuti
  • Mletý černý pepř – dle chuti

Postup přípravy

Salám nakrájejte na menší kostičky a to samé proveďte i s paprikou a rajčaty, jen je předtím ještě důkladně omyjte a speciálně papriku zbavte všech semínek. Vše dejte do mísy, ve které budete tvořit náplň. Nastrouhejte sýr nahrubo a přidejte ho do mísy ke zbylým surovinám.

Petrželku důkladně omyjte pod studenou tekoucí vodou a nasekejte ji nadrobno. Poté ji také přidejte do mísy a nezapomeňte vše také okořenit solí, mletým černým pepřem a mletou sladkou paprikou.

Následně do směsi přidejte majonézu a vše důkladně promíchejte. Nachystejte si plech, na kterém budete tousty se směsí péct a vyložte ho pečicím papírem.

Vyskládejte na něj toustové plátky a na každý nandejte dostatečné množství promíchané směsi. Dejte plech do trouby, kterou jste předtím předehřáli na 180 stupňů a nechejte tousty péct po dobu 10 minut. Nakonec je zasypejte ještě trochou strouhaného sýra a dopečte tousty na další dvě minuty. Poté můžete pečené tousty podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*