Pomazánku z masa, cibule a sádla si zamilujete

Fotografie: Depositphotos

Sádlo je cenná přísada do mnoha pokrmů. Skvěle chutná také v pomazánce. Není divu. Dříve si ho lidé mazali na chleba běžně. S masem má však ještě větší šmrnc.

Milujete pomazánky a nemusí být zrovna zdravé? Pak je tahle pomazánka pro vás jako dělaná. Je velmi chutná, ale do zdravé stravy má díky sádlu daleko. Její příprava je velmi jednoduchá. Věříme, že si ji zamilují hlavně muži, kteří ji pak budou žádat na svačinu alespoň jednou týdně. Nevěříte? Pak ji musíte vyzkoušet, abyste uvěřili.

Připravte si maso i koření

Na pomazánku budete potřebovat 2,5 kilogramů sádla. Dále půl kilogramu cibule a stejné množství vepřového masa a mrkve. Dále už vám bude stačit jen sůl, mletý pepř a další koření podle vlastní chuti. První si budete muset připravit maso. Společně se sádlem ho umelte mlýnkem na maso nebo ho nasekejte v kuchyňském robotu. Pokud máte doma mlýnek i robot, doporučujeme spíše mletí než sekání.

Fotografie: Pexels

Pokud nemáte maso kde umlít nebo rozmixovat, můžete koupit rovnou mleté maso, myslete však na to, že doma umleté maso je vždycky lepší. Jedině tak totiž máte kontrolu nad tím, co do něj zpracujete. Případně kupte mletou v řeznictví, kde vám namelou vámi vybraný kus masa. V případě sádla, pokud nemáte mlýnek můžete použít již hotové vyškvařené sádlo, funguje naprosto stejně.

Očistěte mrkev a připravte cibuli

Mrkve je nutné očistit a cibuli oloupat. I nyní se nabízí dvě možnosti. Máte mlýnek? Pak můžete namlít i mrkev a cibuli. Případně oboje vložit do robota. Jestliže nemáte, budete muset cibuli nasekat najemno a mrkev nastrouhat na jemném struhadle. Efekt bude stejný, jen s přípravou budete mít více práce a pochopitelně vám zabere také delší dobu. Až budete mít vše připravené, promíchejte zeleninu společně s masem a sádlem.

Fotografie: Freepik

Do hotové směsi ještě přidejte sůl, pepř a případně další koření, které máte rádi. Doporučujeme například červenou papriku. Poté si připravte několik zavařovacích sklenic, které jste předtím dobře umyli a vyvařili horkou vodou. Masovou směs pak do sklenice napěchujte a sklenice zavřete víčkem. Potom je třeba pomazánku ve sklenicích na sporáku zavařit. Po zavaření neotáčejte dnem vzhůru. Až vystydnou, uchovávejte na chladném místě.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]