Sváteční paštika z uzených šprotů a taveného sýra s bruschettou

Velmi uspokojivá pomazánka ze smetanového taveného sýra dochuceného jemně uzenou vůní konzervovaných šprotů vám zachutná hned od prvního sousta.

Pomazánka z uzených šprotů a smetanového taveného sýra je velmi levná a jednoduchá, přesto se však svou chutí vyrovná i mnohem dražším alternativám, jako jsou pomazánky z kaviáru, lososa či avokáda. Bez obtíží tak získáte reprezentativní a lahodné pohoštění, které nejenže neurazí, ale přímo nadchne.

K přípravě nejlepší svačinky budete potřebovat:

  • Chléb – 300 g
  • uzené šproty ve slunečnicovém oleji – 240 g
  • tavený sýr – 2 ks
  • máslo – 15 g
  • kyselé okurky – 1 ks
  • sůl – dle chuti
  • mletý černý pepř – dle chuti
  • čerstvý kopr – dle chuti

Návod na přípravu

Chléb nakrájejte na plátky a opečte ho z obou stran na pánvi dozlatova na kousku rozpuštěného másla tak, aby byl opečený a křupavý, ale ne příliš tvrdý. Hotové bruschetty nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Do mixéru vhoďte tavený sýr a dvě třetiny čerstvého kopru. Pár snítek si nechte stranou na ozdobení bruschett. Přidejte konzervované šproty, včetně slunečnicového oleje a vše rozmixujte do hladké konzistence bez hrudek. Přidejte ke směsi máslo a pokračujte v mixování, dokud jej úplně nezapracujete a pomazánka nezíská jemnou a nadýchanou texturu.

Nakrájejte nakládané okurky na kolečka. Opečené bruschetty vyskládejte na talíř. Každou potřete trochou pomazánky ze sýra a šprotů, ozdobte ji plátkem nakládané okurky a snítkou čerstvého kopru a podávejte jako předkrm, jednoduchou svačinku či jako občerstvení na zahradní večírky a party.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]