Peču místo vánočky, mnohem levnější a jednodušší recept. Namazat máslem nebo medem a je to naprostá mňamka! Nic lepšího teď nenajdete

Nejen děti milují sladké snídaně. Často se na stolech objevují cupcaky, ale existují i další chutné varianty vyrobené doma.

Čas na snídani je velmi důležitý, jelikož právě toto jídlo je základem celého dne. Zejména děti mají velmi rádi sladké varianty snídaně. Kromě palačinek, lívanců a cupcaků se však dá vyrobit také sladké pečivo, které dětem opravdu zachutná. Hodí se nejen pro nadcházející slavnostní období. Pokud si ho zamilujete, můžete tuto sladkou snídani připravit kdykoliv během celého roku.

Připravte si suroviny

Nejprve je třeba si připravit všechny surovin, které budete na těsto potřebovat. Z lednice vyndejte 80 gramů másla a 140 mililitrů mléka. Potřebovat budete také 70 mililitrů rostlinného oleje, 250 gramů cukru, špetku soli a tři vejce. Dále 370 gramů mouky, prášek do pečiva a 200 gramů rozinek. Pokud je nemáte nebo máte raději sušené brusinky, můžete je také použít jako alternativu.

Připravte si pečící papír a namočte ho do vody. Pak si vezměte obyčejný obal na vejce z papíru a pečící papír do něj nainstalujte tak, aby vám vznikly otvory, do kterých budete dávat těsto. Je důležité papír opravdu dobře porovnat v každé buňce, aby byly košíčky hladké a krásné. Pak už se můžete dát do přípravy samotného těsta na tuto sladkou snídani.

Fotografie: Pixabay

Dejte se do pečení

Smíchejte sůl s cukrem a přidejte také sáček prášku do pečiva. Poté přidejte také rostlinný olej a rozpuštěné máslo. Směs dobře promíchejte. Následně přidejte také vajíčka a mléko, které by mělo mít pokojovou teplotu.

Následně vše důkladně rozšlehejte metličkou. Mouku prosajte a dejte do připraveného těsta. Vypracujte husté a homogenní těsto. Na závěr do něj přidejte připravené rozinky nebo další ovoce a promíchejte, aby se ovoce rozprostřelo.

Těsto pak pomocí lžíce vložte do každé buňky a několikrát zatřeste formou. Tu potom dejte na klasický plech a vložte do předem vyhřáté trouby. Sladkou snídani byste měli péct na 190 stupňů po dobu asi 25 minut. Po vyjmutí nechte vychladnout a můžete konzumovat. Pokud chcete, můžete košíčky ještě namáčet v rozpuštěné čokoládě, případně je alespoň čokoládou polít.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]