Nejlepší a nejrychlejší pohoštění pro vaše hosty zajistí superrychlá pomazánka s vejci

Vaši hosté už jsou skoro za dveřmi a vy přemýšlíte, co neohlášené návštěvě nabídnete k snědku. Rychlá a snadná pomazánka může tuto situaci hravě zachránit.

Asi jsme tyto situace všichni nejméně jednou zažili. Návštěva je za dveřmi a my jsme naprosto nepřipraveni. Naštěstí existuje pár receptů, které nám pomohou připravit alespoň něco malého k pohoštění. Stačí k tomu jen pár surovin, které máme běžně v lednici a hosté budou spokojeni. Pomazánku si můžete připravit kdykoliv na svačinu i lehkou večeři a pokud máte dostatek času, odhodlat se můžete i k výrobě domácího pečiva. Kombinace s pomazánkou bude potom gurmánský zážitek.

Pro přípravu rychlé pomazánky budete potřebovat

  • 150 g uzeného sýra s klobáskou (nebo jiného podle chuti)
  • 3 ks vejce
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks mrkve
  • Pepř, sůl
  • Majonéza, zakysaná smetana
  • Chléb nebo veka

Vejce jako superpotravina

Vejce jsou plná bílkovin a vitamínů. Obsahují i množství minerálních látek, například železo, fosfor, draslík a zinek. Jsou vhodnou volbou pro vydatnou snídani nebo jako součást některých pokrmů. Jejich příprava je rychlá a můžete je připravit na mnoho způsobů. Nemusíte se jim vyhýbat ani při hubnutí, jedno vejce obsahuje totiž přibližně jen 70 kalorií.

Fotografie: Unsplash

Zdravá a oblíbená mrkev

Mrkev patří mezi nejoblíbenější a nejpoužívanější zeleninu. Má velký přínos pro naše zdraví. Napomáhá snižovat hladinu cholesterolu, působí jako prevence proti infarktu a zlepšuje zrak. Posiluje imunitní systém a prospívá kardiovaskulárnímu zdraví. Mrkvový olej je vynikající pro suchou pokožku a urychluje hojení ran.

Postup pro přípravu vajíčkové pomazánky

Jako první si dejte vařit vajíčka, která nechte dostatečně vychladnout. Poté oloupejte a na hrubém struhadle nastrouhejte společně i sýrem. Mrkev očistěte a zbavte slupky. Nastrouhejte najemno a přidejte do misky k vejcím. Oloupejte si česnek a prolisujte ke směsi do misky.

Všechny ingredience důkladně promíchejte, podle chuti přidejte sůl a pepř. Můžete přidat majonézu nebo pro lehčí verzi pomazánky zakysanou smetanu. Nakrájejte si pečivo na plátky, pokryjte po celém povrchu připravenou pomazánkou a ozdobte na kousky nakrájenou zeleninou nebo čerstvými bylinkami.

Fotografie: Pixabay

Příprava domácího pečiva

Pokud s přípravou pohoštění nespěcháte a máte více času, můžete si pečivo připravit i doma. Bude čerstvé, voňavé a vaši hosté to určitě ocení. Můžete si vybrat z obrovského množství receptů. K dispozici jsou chleby bez kynutí, kdy smícháte pouze základní ingredience a po chvíli pečení v troubě máte vlastní domácí chléb.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]