Skvělá sádlová pomazánka, která se připravuje pouze z těch úplně nejzákladnějších surovin. Babiččin 100letý recept

Pokud jste ještě nikdy nezkoušeli připravovat pomazánku ze sádla, rozhodně byste to měli napravit, protože o hodně přicházíte.

Pomazánka ze sádla je vlastně velmi jednoduché jídlo. Do toho se hodí k jakémukoliv pečivu, takže ji můžete namazat třeba na chlebíčky a nebo jen tak, k rohlíku. Je skvělá i jako předkrm, ale také jako každodenní jídlo. Rozhodně se stane velmi oblíbenou ve vaší rodině, takže na nic nečekejte a vyzkoušejte ji. Opravdu to stojí za to.

Co budete potřebovat

Nejdůležitější na této pomazánce je především sádlo. Další suroviny můžete přidávat jen podle vaší chuti. A nebo postupujte přesně podle tohoto receptu, to už záleží jen na vás. Co tedy budete potřebovat?

  • 200 g sádla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • polévková lžíce nasekané petrželky a kopru
  • dle chuti černý pepř
  • polévková lžíce rostlinného oleje
  • 3-4 plátky chleba

Je to opravdu jednoduché

  • Nejprve si očistěte cibuli a poté ji nakrájejte na malé kousíčky.

  • Nakrájenou cibuli orestujte na rostlinném oleji, dokud nebude průhledná.

  • Poté si oloupejte česnek a prolisujte. Sádlo si nakrájejte na malé kousíčky a poté ho projeďte mlýnkem na maso.

  • Do pomletého sádla si přidejte osmahlou cibulku, nasekaný česnek, petrželku a také kopr. Poté přidejte i mletý černý pepř a vše důkladně promíchejte.

  • Takto jednoduchá je příprava této pomazánky. Opravdu jsme nelhali, když jsme řekli, že ji zvládne opravdu každý.

  • A nebojte, bude určitě chutnat i tomu, kdo normálně sádlo nemá rád.

Tuto pomazánku podávejte při nejlepším s plátky žitného chleba. Můžete ji jíst jak ke snídani, tak například k večeři, to už záleží jen na vás. Přejeme vám dobrou chuť!