Rady a tipy

Každá hospodyňka by měla ve své domácnosti mít sádlo. Nejedná se o nezdravou potravinu, jak si většina lidí myslí

29. 1. 2021

Sádlo zná každý a není na něm v zásadě nic špatného a při střídmé konzumaci jde navíc o překvapivě zdravou potravinu, která má své jasné místo v kuchyni. Tuk je nositelem chuti, takže i obyčejný chleba se sádlem najednou získá nový rozměr a promění se ve výbornou delikatesu. Zjistěte, co vlastně takové sádlo obsahuje a může být součástí zdravého životního stylu. […]

Rady a tipy

Konzumace sádla má celou řadu pozitivních účinku na lidský organismus

15. 8. 2020

Mnozí odborníci zabývající se řízeným hubnutím a redukčními jídelníčky tvrdí, že jíst sádlo je špatná věc. Že je jeho konzumace je škodlivá a tuky bychom v případě redukce hmotnosti měli jednoznačně vyloučit z jídelníčku. Jiná skupina podobně smýšlejících jedinců je však přesvědčena o tom, že tuky v rozumné míře škodlivé nejsou, a naopak dokážou naše zdraví ochránit. Jak je tomu tedy ve skutečnosti? […]

Rady a tipy

Slanina a sádlo: Dříve škodlivé, dnes doporučované potraviny

18. 4. 2020

Slanina a sádlo patří mezi typicky české potraviny, které byly až do nedávné doby považovány za nezdravé a jejich konzumace byla ze strany lékařů poměrně striktně zakazována. Nyní se ale k těmto potravinám znovu začínáme navracet. Nejnovější výzkumy totiž ukazují, že zdaleka nejsou tak nezdravé, jak jsme si dlouho mysleli. […]