Výtečné domácí bramborové klobásy se sádlem. Recept mého dědečka, kterým se po vojně proslavila celá vesnice

Možná nebudete věřit tomu, že z brambor se dá připravit pokrm, který bude chutnat úplně každému. Připravte ho nějaké vaší návštěvě.

Pokud zrovna očekáváte nějaké hosty, zkuste jim připravit tuto skvělou klobásu. Jakmile jí ochutnáte, nebudete věřit tomu, že z něčeho tak obyčejného, jako jsou brambory a slanina, se dá připravit dezert, ze kterého budete úplně na větvi. A ne jen vy, všichni, kdo jich ochutnají. Jsou velmi jednoduché na přípravu, takže je zvládne úplně každý.

Vepřová střívka

Myslete na to, že vepřová střívka je třeba nejprve pořádně připravit, aby neměla ten nepříjemný zápach. Proto je musíte pořádně omýt a poté je namočit do speciální směsi. Nalijte 2 litry vody do hluboké nádoby a poté přidejte sklenici 9% octa. Střeva v něm nechte 30 minut máčet a poté je znova opláchněte pod tekoucí vodou.

Co budete potřebovat

  • 2 kg brambor
  • 400 g sádla
  • 4 stroužky česneku
  • 250 ml mléka
  • 300 g vepřového masa
  • 2 cibule
  • 2 lžičky soli
  • vepřová střívka
  • dle chuti pepř

Je to opravdu moc dobré

Nejprve si tuk a maso nakrájejte na drobné kostičky a smažte je na pánvi dozlatova. Cibuli si očistěte a nakrájejte ji nadrobno. Poté ji přidejte ke slanině a masu a nechte smažit. Syrové brambory si oloupejte a nastrouhejte je na jemném struhadle. Česnek si oloupejte a protlačte ho lisem. Přidejte ho společně s moukou a mlékem k bramborám. Osolte a opepřete. Všechny ingredience dobře promíchejte.

Vepřové střevo si důkladně omyjte a na jedné straně zavažte nití. Bramborovou směs s masem začněte do střívka dávat a zavažte je z druhé strany. Tyto klobásy si vyložte na plech vymazaný slunečnicovým olejem a po celé ploše je propíchejte párátkem. Dejte je do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte přibližně 80 minut. No a máte hotovo. Přejeme vám dobrou chuť!