Recept z dětství: Babiččina sádlová pomazánka. Vyzkoušejte ji, je tak výborná, že se vám po ní „zajiskří“ v očích

pomazánka na chlebu

Tato pomazánka je opravdu velmi dobrá, i když si možná ze začátku budete myslet, že byste ji nikdy do pusy nedali. Vážně ji vyzkoušejte.

Sádlo je věc, kterou měla vaše babička vždy doma. V té době totiž bylo máslo až moc drahé a všechno se vlastně dalo osmažit na sádle. A ne jen to. Dokonce se z něj daly dělat i různé pomazánky. No a na jednu z nich tu nyní máme recept. Je velmi jednoduchý, takže ho zvládne opravdu každý, a do toho si na této pomazánce všichni pochutnají. No, tak na nic nečekejte, a vyzkoušejte ji.

Co budete potřebovat

Na přípravu této pomazánky budete potřebovat především sádlo. Další ingredience už můžete přidat podle toho, na co budete mít chuť. Velmi důležitý je ale samozřejmě i česnek. V tomto receptu ale doporučujeme:

  • 600 g sádla
  • 6 stroužků česneku
  • 1 feferonka
  • 10 snítek kopru
  • lžičku soli
  • lžička papriky
  • špetku pepře
  • chléb

mixování pomazánky se sádlem

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si sádlo nakrájejte na středně velké kousky a dejte do mixéru. K němu přidejte ještě feferonku a nakrájený kopr. Okořeňte mletou paprikou, solí a pepřem. Nyní zapněte mixér a všechny tyto suroviny rozmixujte úplně do hladka. Vzniklou pomazánku už můžete namazat na chléb. Úplně nejlepší ale bude, když si chléb ještě před tím opečete na pánvi, aby křupal. Víceméně si z něj můžete udělat topinky.

česnek a pomazánka

Tato pomazánka je opravdu velmi chutná a přidat si do ní můžete vlastně cokoliv máte rádi. Pokud budete chtít, můžete chlebíčky ještě ozdobit například nějakou zeleninou, salámem a nebo sýrem, to už záleží jen a pouze na vás. Je skvělá také jako večeře, protože je připravená během pár minut. A pokud se bojíte, že nebude chutnat vašim dětem, tak jim do ní přidejte něco, co mají rádi. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*